Logo Realitatea.md

"A agățat" o nemțoaică pe internet și a șantajat-o după ce a obținut poze intime cu ea. "Îmi dai banii sau te distrug" (AUDIO/VIDEO)

14 Martie 2019, 11:38 // Societate

Un bărbat de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de procurori și ofițerii IGP, fiind suspectat de șantaj. Asta după ce la începutul acestei luni, a fost recepționată o plângere a unei cetățene a Germaniei, de 38 de ani, care le-a comunicat oamenilor legii că este șantajată de un bărbat pe cre l-a cunoscut pe internet. 

Fiind audiată, victima a declarat că din februarie 2019, suspectul a stabilit cu ea o relație virtuală. Individul a determinat victima să îi transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele sociale a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 600 euro.

Pe 4 martie, victima i-a transmis suspectului o parte din banii ceruți, prin intermediul unui transfer bancar.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații și ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, s-a constatat că suspectul, creând un profil cu identitate falsă pe una din rețelele sociale, obținea încrederea mai multor femei - cetățence ale altor state și prin diverse metode le determina pe acestea să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru a șantaja ulterior victimele.

Pe 12 martie, bărbatul a fost reținut în mun. Chișinău, asupra suspectului fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat. La fel, au fost depistate și mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, și-a recunoscut vina integral.

Bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani. Acesta anterior a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din locurile de detenție în anul 2017. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile