Logo Realitatea.md

A câta oară?! Diacov revine la șefia fracțiunii parlamentare a PD. Nichiforciuc devine vicepreședinte

08 Noiembrie 2019, 15:21 // Politica

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, este din nou președintele fracțiunii parlamentare a PD. Despre aceasta a anunțat în debutul ședinței Parlamentului de astăzi de către secretarul fracțiunii democrate, deputatul Sergiu Sîrbu.

Foto: stiri.md

Totodată, potrivit lui Sîrbu, deputatul Eugen Nichiforciuc a fost ales în funcția de vicepreședinte al fracțiunii. Deciziile au fost luate ieri, 7 noiembrie.

„Secretarul a rămas același”, a precizat Sîrbu, fără a oferi și alte detalii cu privire la aceste remanieri.

„Felicitări. Asta a câta oară?! Felicitări, este dreptul fracțiunii”, a comentat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Este de menționat că, la prima ședință a actualului Parlament, de la începutul lunii martie, în funcția de președinte al fracțiunii parlamentare a PD a fost numit Pavel Filip. După schimbările politice care au avut loc în țară, acesta i-a cedat funcția lui Dumitru Diacov.

La începutul lunii octombrie însă, după ce a fost ales în funcția de președinte al Partidului Democrat, Pavel Filip a revenit la conducerea fracțiunii parlamentare.

Deocamdată nu se cunoaște în ce funcție se va regăsi Pavel Filip în interiorul PD, dar și dacă Vladimir Cebotari rămâne în funcția de vicepreședinte al fracțiunii ocupată în prezent.

Vedeți și: Dumitru Diacov a cedat funcția de președinte al fracțiunii parlamentare PDM colegului său Pavel Filip

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2244 -0.3747%
USD USD 17.4348 0.1131%
RUB RUB 0.2726 -0.1465%
RON RON 4.0365 -0.4268%
UAH UAH 0.7123 0.5080%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile