Logo Realitatea.md

A comis un jaf chiar în Aeroport! Chișinăuianul de 42 de ani nu a putut explica proveniența mai multor bunuri din casa sa

13 Decembrie 2019, 12:09 // Societate

Polițiștii de frontieră în conlucrare cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul Principal, au identificat un chișinăuian, suspectat de comiterea unui jaf pe Aeroportul Internațional Chișinău. Urmare a unei percheziții domiciliare, desfășurată miercuri, au fost depistate și ridicate mai multe bunuri, a căror proviniență suspectul nu a putut explica.

La sfârșitul lunii noiembrie curent, angajații Poliției de Frontieră au fost alertați de către un cetățean moldovean despre faptul că a fost jefuit în timp ce se afla în incinta Aeroportului. Grupa operativă a Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, intervenind la fața locului și din declarațiile oferite, a stabilit că victima a fost deposedată, în mod deschis, de telefonul mobil pe care încerca să-l vândă.

Ulterior, ca rezultat al măsurilor de urmărire penală și investigație, suspectul a fost identificat. Este vorba despre un cetățean moldovean de 42 de ani, cu viza de domiciliu în Chișinău. În baza celor constatate s-a luat decizia efectuării unei percheziții în locuința suspectului, unde s-au depistat bunurile dobândite în urma acțiunilor sale infracționale.

La audieri, bărbatul și-a recunoscut vina, însă a declarat că nu mai este în posesia telefonului mobil, deoarece l-a schimbat pe o tabletă. Despre alte bunuri depistate în propria locuință, cetățeanul nu a putut prezenta documente de proveniență, fapt ce rezultă bănuială rezonabilă de posesie ilegală.

Dacă vinovăția persoanei documentate va fi dovedită, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unități convenționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia