Logo Realitatea.md

A depus o plângere la Consiliul Concurenței după ce a rămas fără dreptul de a importa ceaiuri. Decizia autorității

15 Iulie 2019, 16:26 // Economie

O companie a solicitat Consiliului Concurenței să investigheze acțiunile unei alte companii care nu ii permite să comercializeze o anumită marcă de ceaiuri. Plângerea a fost depusă de către „Megavil Grup” SRL cu privire la presupusele acţiuni anticoncurenţiale ale „Râul Vechi” SRL, manifestate prin limitarea comercializării produselor sub mărcile comerciale: „Майский”, „Лисма”, „Curtis” şi „Richard”.

Foto: richard-tea.com

„Râul Vechi” SRL este unicul importator şi deţinător a unui contract de licenţă exclusivă încheiat cu titularul mărcilor „Майский”, „Лисма”, „Curtis” şi „Richard” - OOO „Май” (Federaţia Rusă), de a limita importul şi plasarea pe piaţă a ceaiurilor sub mărcile comerciale enumerate de către „Megavil Grup” SRL.

Prin urmare, Consiliul Concurenței a declarat că întreprinderea „Râul Vechi” SRL nu a deținut poziție dominantă pe piața comercializării ceaiurilor pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 2017-2018, potrivit investigației.

Totodată, a fost identificat faptul că OOO „Май” (Federaţia Rusă), fiind titularul mărcilor comerciale a decis că, începând cu 1 iulie 2017, furnizarea ceaiurilor sub mărcile enumerate pe teritoriul Republicii Moldova să fie realizată de către o singură întreprindere – „Râul Vechi” SRL, fiind încheiat în acest sens un contract de vânzare-cumpărare, dar şi un contract de licenţă exclusivă de utilizare a mărcilor comerciale deţinute, înregistrat la AGEPI.

Plenul Consiliului Concurenţei a constatat că pe parcursul desfășurării investigației nu au fost stabilite probe suficiente pentru constatarea încălcării prevederilor din Legea concurenţei de către „Râul Vechi” SRL.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile