Logo Realitatea.md

A doua persoană tratată definitiv de Coronavirus în Moldova! Este vorba de femeia revenită din Italia căreia președintele Dodon i-a dezvăluit numele

21 Martie 2020, 18:18 // Actualitate

Prima pacientă testată pozitiv cu Coronavirus în Republica Moldova, a fost tratată definitiv de COVID-19. Declarația a fost făcută după ședința de azi a Centrului Unic de Comandă, de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a precizat că femeia a fost transferată într-o altă secție a Spitalului Republican, pentru că are probleme conexe de sănătate, însă „sub aspect de tratare definitivă de COVID-19, vreau să menționez că ea este tratată”.

Iresponsabilitatea lui Igor Dodon. A dezvăluit numele persoanei infectate cu coronavirus (VIDEO)

„Deci, la momentul actual avem două persoane care s-au tratat definitiv. Mai sunt încă trei persoane la care testul urmează a fi făcut încă o dată și vom veni cu actualizarea informației”, a mai menționat Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că, femeia în vârstă de 48 de ani a fost internată la Spitalul „Toma Ciorbă” din Capitală în ziua de sâmbătă, 7 martie curent, fiind preluată chiar din aeronava cu care a zburat de la Milano. Ulterior, în contextul în care femeia suferea de diabet zaharat supraponderare de gradul 2 și hipertensiune, a fost transferată la Spitalul Clinic Republican.

Duminică, într-un filmuleț prezentat de MSMPS, medicii care discută cu ea îi spun prenumele persoanei, iar a doua zi, președintele Igor Dodon chiar a dezvăluit și numele, și prenumele persoanei în cauză.

Pe 16 martie Ministerul Sănătății a anunțat despre prima pacientă care a fost tratată de Covid-19 în Moldova, aceasta fiind externată.

Vedeți și: De ce Moldova nu mai oferă date despre persoanele infectate cu Coronavirus, după ce președintele Dodon a dezvăluit numele primei paciente

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile