Logo Realitatea.md

A fost aplicat marcajul pe banda rezervată transportului public a străzii Pușkin. Ce se permite și ce este INTERZIS șoferilor (FOTO)

19 Mai 2020, 11:30 // Actualitate

Banda dedicată circulației transportului public pe strada Pușkin din centrul Capitalei a fost marcată noaptea trecută cu două benzi longitudinale de culoare galbenă, linie îngustă continuă în zigzag, având inscripția „BUS”, inscripția „BUS” și simbolul „bicicletă”. Astfel, în premieră pentru Chișinău, banda de carosabil dedicată transportului public va putea fi ocupată și de cicliști.

foto: facebook.com/chironda.victor
În legătură cu aceasta, viceprimarul Capitalei Victor Chironda explică participanților în trafic ce se permite și ce se interzice de a fi făcut pe această bandă.
 
  1. Este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți dar este recomandată abținerea de la circulația pe bandă.
  2. Este INTERZISĂ prin semnul „Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată.
  3. Este INTERZISĂ prin semnul „Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda extremă stângă pe anumite porțiuni unde str. Pușkin este foarte îngustă. Fiți atenți la semnele 3.31.
  4. Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Același lucru e valabil pentru taxiurile care așteaptă pasagerii.
  5. Parcarea pe str. Pușkin este permisă doar în locurile special amenajate din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare pe str. Pușkin, inclusiv la intrarea în curți este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.
  6. În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil este destinată cicliștilor. Încurajăm bicicliștii să o folosească, dar vă rugăm să dați dovadă de prudență maximă. Atât șoferii de troleibuze, cât și cei de automobile au nevoie de timp pentru a se obișnui cu prezența biciliștilor pe carosabil.
  7. Patrulele INSP vor asigura patrularea străzii și începând cu astăzi vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe str. Pușkin.

Inițiațiva face parte din setul de măsuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului, cu contribuția unui expert internațional grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia - UNDP Trust Fund.

Foto: facebook.com/chironda.victor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile