Logo Realitatea.md

A fost aprobată lista prioritară de 37 de servicii publice care vor fi supuse reingineriei

28 Februarie 2019, 15:33 // Actualitate

În cadrul primei ședințe din acest an a Consiliului Național pentru Reforma Administrației Publice (CNRAP), prezidată de Pavel Filip, au fost examinate progresele înregistrate și următoarele acțiuni privind reforma administrației publice și modernizarea serviciilor publice.

Foto: gov.md

„Cred că cel mai important element din reforma administrației publice este confortul cetățeanului. De aceea, prin modernizare și digitizare o să aducem serviciile publice cât mai aproape de cetățean. Totodată, ne propunem să micșorăm numărul de servicii. Asta înseamnă o reformă adevărată în confortul cetățeanului”, a spus Pavel Filip.

În urma inventarierii, a fost prezentată și aprobată lista prioritară de 37 de servicii publice care vor fi supuse reingineriei în perioada următoare.

„Încă de pe timpul când eram ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor băteam la ușă și explicam ce înseamnă, de fapt, guvernarea electronică, pentru că toți înțelegeau acest lucru ca o digitizare simplă a proceselor și serviciilor. De fapt, este o altă abordare a guvernării în general, pentru că în epoca informațională nu se mai poate guverna clasic pe piramidă. Procesele au viteză mult mai înaltă, de aceea, guvernarea trebuie să se întâmple pe orizontală”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a precizat că acum Agenția de Guvernare Electronică care a început inventarierea prestatorilor de servicii publice, a listei de servicii, a sistemelor informaționale, astfel ca să se lucreze pe o singură platformă, se află pe drumul corect.

La ședința CNRAP a fost prezentat și Programul de suport pentru reforma administrației publice în Republica Moldova, finanțat de UE. Programul este compus din 3 proiecte, lansate în septembrie-octombrie 2018: Sprijin în procesul reformei administrație publice, Consolidarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică și Dezvoltarea politicilor în contextul implementării Acordului de Asociere RM-UE. Bugetul total al Programului este de 6,6 milioane de euro.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”