Logo Realitatea.md

A fost decisă instituirea administrării speciale provizorie la „Moldasig” SA, după anunțul lui Alaiba despre un posibil atac raider

20 Noiembrie 2020, 16:19 // Economie

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) s-a autosesizat după ce deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat despre un posibil atac raider asupra companiei „MOLDASIG” SA. În acest sens, CNPF a decis instituirea administrării speciale provizorie a companiei.

Foto simbol: cotidianul.md

Potrivit deputatului Alaiba, un acționar care deține oficial 4,99% din companie (dreptul la vot suspendat în 2016-2017) a ajuns să controleze 65% din acțiunile Moldasig, prin judecată. „E o clasică preluare ostilă - așa zis atac raider”, scrie Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul s-a adresat către Procurorul general, solicitându-l să se implice în acest caz.

„Legalitatea acestei decizii de judecată emisă de către judecătoarea Olesea Țurcan este cel puțin dubioasă (am enumerat și motivele). De asemenea, știu bine nu din auzite, din experiențe din trecut că asemenea „operațiuni” nu au loc fără complicitate din interiorul instituțiilor regulatoare care au obligația să mențină ordinea, dar o fac în mod intenționat incomplet, ineficient, disproporționat. Niciodată un atac din ăsta nu a fost implementat fără complicitatea unor funcționari din instituții, a judecătorilor corupți și a unor elemente din politic”, a spus Alaiba.

După demers, Veaceslav Platon l-a acuzat pe deputatul PAS că ar fi sărit în apărarea lui Plahotniuc, fapt negat de Alaiba.

„Spuneți că prin acțiunea mea de ieri îl ajut pe Plahotniuc. Un alt fals. Nu sunteți primul care încercați să mă puneți în buzunarul lui Plahotniuc. Și Dodon a încercat același lucru în ultimul timp. Ani de zile am fost cunoscut ca unul din cei care se opune regimului lui Plahotniuc. Eu nu sunt și nu am fost nici de partea lui Plahotniuc, nici de partea domniei voastre”, i-a răspuns Dumitru Alaiba.

Citeste tot despre: atac raider, dumitru alaiba, moldasig
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile