Logo Realitatea.md

A fost la vânătoare, iar apoi cu aceeași geantă a pornit spre Viena. Un moldovean este documentat pentru trei cartușe depistate în bagaj

23 Septembrie 2019, 11:15 // Societate

Două cetățence a Iranului sunt documentate pentru uz de fals în acte oficiale, iar un conațional este cercetat pentru deținerea a trei cartușe de vânătoare. Cele trei ilegalități au fost semnalate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău pe parcursul ultimelor 24 de ore.

Foto: border.gov.md

Pe cursa Istanbul-Chișinău, tranzit spre Frankfurt, pe direcția intrare în țară s-au apropiat la linia de control mama și fiica prezentând actele de călătorie care ar fi emise de autoritatea competentă poloneză. Asupra pașaportului eliberat pe numele femeii în vârstă de 41 de ani s-a constatat semne vizibile de falsificare, iar cel al minorei aparținea unei alte persoane.

Ca urmare, persoanele au fost supuse controlului suplimentar, unde în geanta de mână au fost depistat alte două pașapoarte iraniene, statutul cărora era valabil și autentic. Conform procedurii, documentele au fost trimise spre efectuarea expertizei tehnico-juridică, iar cetățencele au făcut cale întoarsă spre Istanbul.

O altă infracțiune a fost înregistrată pe sensul de ieșire din Republica Moldova și anume în timpul controlului de securitate în bagajul de mână al unui pasager au fost depistate trei cartușe de vânătoare de calibrul 16.

Documentat în cazul dat este un conațional care avea biletul de zbor spre Viena. Audiat bărbatul a comunicat că fusese recent cu aceeași geantă la vânătoare, prezentând permisul de port armă și din neatenție nu a mai verificat-o.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pe cazul dat pentru elucidarea circumstanțelor și stabilirea gradului de infracționalitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile