Logo Realitatea.md

A fost lansat „Fine Wine Guide 2019”. Publicația conține descrierile a 50 de vinuri de top din Moldova

01 Octombrie 2019, 17:02 // Life

A doua ediție a ghidului vinurilor bune din Republica Moldova, „Fine Wine Guide 2019 – 50 de vinuri bune moldovenești”, a fost prezentată la Centrul de informare turistică al țării. Revista a fost editată de Andrei Cibotaru, autorul blogului de vinuri www.finewine.md.

Foto: finewine.md

Ghidul a fost publicat, în premieră, în ediție bilingvă: română și engleză, fiind destinat amatorilor de vin din Republica Moldova, dar și celor din străinătate. Publicația conține descrierile a 50 de vinuri de top din Republica Moldova, aranjate într-o selecție non-erarhică. Sunt aproape 25 de crame reprezentate în ghid, cu vinuri seci, spumante, ice-wine, albe, roze și roșii.

De asemenea, Fine Wine Guide conține informații despre soiurile principale de struguri din Moldova, zonele viti-vinicole, dar și informații despre evenimentele vinicole și turismul eno-gastronomic în Moldova. Ghidul prezintă și o rubrică nouă — „Ambasadorii vinului” — o relatare despre 5 oamenii de succes care promovează vinul moldovenesc peste hotarele țării, în România, Franța, Portugalia sau Japonia.

Fine Wine Guide 2019 va fi prezentat publicului larg, pe 5-6 octombrie 2019, în Piața Marii Adunări Naționale, la Ziua Națională a Vinului. De asemenea, topul va fi disponibil în viitorul apropiat și în versiune electronică, cu un site dedicat în două limbi (română/engleză), care va putea fi accesat din orice colț al lumii.

Ghidul a fost editat într-un tiraj de 4 000 de exemplare, urmând să fie distribuit în HORECA, la bordul aeronavelor Air Moldova, dar și la evenimente dedicate vinului. De asemenea, publicația va fi prezentată la cele mai importante târguri de vinuri din străinătate, la concursuri de vinuri și evenimente de promovare a Vinului Moldovei.

„Fine Wine Guide se vrea un îndrumător în lumea bogată a Vinului Moldovei. Le recomand tuturor amatorilor să parcurgă, teoretic și practic, acest ghid, ca mai apoi să descopere vinuri bune într-un număr mult mai mare”, a declarat Andrei Cibotaru, autorul publicației.

Fine Wine Guide a fost tipărit cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Citeste tot despre: finewine, ghid
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile