Logo Realitatea.md

A fost lansat logo-ul orașului București pentru UEFA EURO 2020! Vezi ce element reprezentativ al capitalei României a fost ales drept simbol

16 Octombrie 2016, 09:15 // SPORT

Capitala României va fi una dintre gazdele Campionatului European la Fotbal în anul 2020. Ieri a fost lansat logo-ul orașului gazdă București pentru UEFA Euro 2020, iar drept element reprezentativ al acestuia a fost ales Podul Basarab, scrie Mediafax.ro

Foto: Gandul Info

Tot ieri, potrivit sursei, a fost lansat și totemul Euro 2020, o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată şi înconjurată de siluetele suporterilor.

În anul 2020 se vor aniversa 60 de ani de la lansarea competiției. Astfel, în acest an 12 țări vor fi co-organizatoare, printre care și România, la București se vor desfășura patru partide, trei din grupe şi una din optimi.

"Cu 13 oraşe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experienţa Euro direct acasă. Inclusiv în Bucureşti, un oraş vibrant, bogat în tradiţii şi istorie, cu un mix fascinant de vechi şi nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naţionale ale Europei", a declarat Davor Suker, oficial UEFA, potrivit sursei citate.

"Pentru Bucureşti şi pentru România, proiectul Euro 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacţii şi implicaţii pe termen mediu şi lung. Lucrăm în permanenţă pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiţiei fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societăţii noastre, succesul evenimentului va contribui la creşterea atractivităţii Bucureştiului şi României, iar copiii noştri vor redescoperi mai uşor cât de important este să creşti prin sport şi prin valorile lui", a Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, citat de Mediafax. 

Euro 2020 se va desfășura în următoarele orașe: București, Londra, Roma, Baku, Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen şi Sankt Petersburg.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile