Logo Realitatea.md

A fost lansat trailer-ul „24FRONTLINE”, un reality-show documentar despre munca de zi cu zi a medicilor și polițiștilor din Moldova (VIDEO)

27 Noiembrie 2020, 11:18 // Actualitate

„24 FRONTLINE” este un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Este un produs media, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film de pe ambele maluri ale Nistrului. Echipa de producție a prezentat trailer-ul „24 FRONTLINE”.

Pe parcursul a 3 luni de filmări, în plină pandemie de COVID-19, echipa Front Line a urmat forțele de poliție și lucrătorii serviciului medical de urgență, în munca lor de zi cu zi. În cele 3 episoade ale documentarului, echipa de filmare abordează subiecte actuale și problemele reale cu care se confruntă oamenii din prima linie, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, atât pe timp de pandemie, cât și în afara acesteia.

„Prin intermediul formatului, ne propunem să creștem gradul de cunoaștere și cooperare cu serviciile de urgență. Vom povesti despre sacrificiul, secretele profesiei și frumusețea muncii de Medic și Polițist. Fiecare dintre noi este omul din front line, dacă nu ai trecut indiferent față de o tragedie străină”, susține Anastasia Primov, producător general 24 Front Line.

Vedeți și: (Video 15+) Lansarea proiectului pilot ”24FRONT LINE” – viața în primă linie

Totodată, echipa consideră important să inițieze o discuție publică despre problema violenței familiale. Asta în contextul în care, pe parcursul procesului de filmare a proiectului „FRONT LINE”, o treime din apelurile nocturne la poliție erau legate de violența familială. Din acest motiv echipa a considerat necesar să abordeze acest subiect în cadrul unei campanii separate, cu scopul de a aduce la cunoștința societății actualitatea și gravitatea situației, necesitatea de a lua măsuri pentru a combate și preveni problema.

Primele trei episoade ale formatului, a câte 56 minute fiecare, au fost produse cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Formatul urmează să fie difuzat la televiziunea publică Moldova 1 în luna decembrie 2020. 

Proiectul este inițiat de Asociația Obștească „Filmul pentru Drepturile Omului” (FADO) în parteneriat cu IMSP CNAMUP, Serviciul Unic 112 și Inspectoratul General de Poliție.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile