Logo Realitatea.md

A fost organizat Salonul Muzical „Maria Bieșu - 85 de ani de la naștere” in memoriam

03 August 2020, 20:01 // Societate

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a participat astăzi, 3 august, la Salonul Muzical „Maria Bieșu - 85 de ani de la naștere” in memoriam. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, Științei și Cercetării; Academia de Științe a Republicii Moldova; Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu"; Muzeul de Istorie a orașului Chișinău; Direcția Cultură, Primăria or. Chișinău; Universitatea de Stat „Dmitrie Cantemir” și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale.

În mesajul său, secretarul de stat, Andrei Chistol a menționat că Maria Bieșu a fost mereu așteptată pe cele mai prestigioase scene lirice ale lumii înscriind Republica Moldova în circuitul cultural universal al muzicii belcanto. „Talentul de excepție a plasat-o în rândul celor mai mari și mai puternice personalități ale teatrului liric european și mondial al secolului nostru, un adevărat ambasador cultural al țării noastre peste hotare, o carte de vizită a Republicii Moldova. E de datoria noastră să păstrăm și promovăm întreaga creație a Mariei Bieșu”, a afirmat oficialul.

Evenimentul a continuat cu un recital muzical în memoria Primadonei Operei Naționale susținut de soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

De asemenea, a fost lansată o expoziție tematică cu fotografii inedite din viața și creația interpretei, care pot fi vizitată în incinta sediul Muzeului de Istorie a orașului Chișinău.

Totodată, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol și Președintele Academiei de Științe a Moldovei, acad. Ion Tighineanu au depus flori la mormântul Primadonei Opere Naționale, Maria Bieșu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile