Logo Realitatea.md

A fost pornită o cauză penală privind achiziția autobuzelor ISUZU. Reacția lui Codreanu

10 Septembrie 2019, 15:56 // Economie

A fost inițiată o cauză penală pe procedura de achiziție a 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chișinău la un preț de peste 78 de milioane de lei, fără TVA, scrie Mold-street.com.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Acest fapt a fost confirmat de ofițerul de urmărire penală Roman Moscalu din cadrul Direcției generale urmărire penală a IGP, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Potrivit surselor Mold-street.com, în cadrul dosarului au fost deja audiate unele persoane implicate în procesul de licitație.

Menționăm că autobuzele au fost cumpărate în perioada în care Ruslan Codreanu era primar interimar al capitalei. Într-un mesaj pe Facebook, acesta speră că nu e vorba despre vreun „dosar fabricat”.

„Instrumentele de presiune folosite de unii în perioada electorală și speculațiile pur politice nu vreau să le comentez. Există organe abilitate și competente pentru aceasta. Sper eu competente și sper eu că cei care flutură cu schimbarea, nu fabrică la comandă politică dosare. Fiecare are însă lucrul său și eu îl respect. Cineva cum a făcut politică până acum, continuă să o facă și din scaunul de funcționar public”, a scris Ruslan Codreanu.

Tot el menționează că nu a fost membru al grupului de lucru implicat în procesul de licitare.

„Nu am participat la elaborarea caietului de sarcini și nici membru al grupului de lucru privind achiziția autobuzelor nu am fost. Autoritatea contractantă este PUA”, a scris Codreanu.

Amintim că în februarie 2019 a fost semnat contractul de achiziționare a celor 31 de autobuze marca ISUZU între Parcul Urban de Autobuze și dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze ISUZU din Turcia, Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd.

Citeste tot despre: autobuze, cauză penală, Codreanu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2684 -0.6041%
USD USD 17.4021 -0.4331%
RUB RUB 0.2731 -0.2192%
RON RON 4.0326 -0.6186%
UAH UAH 0.7343 0.1910%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile