Logo Realitatea.md

A fost sau nu reținut aseară Iurie Chirinciuc? Ex-ministrul Transporturilor a venit cu o reacție

08 Ianuarie 2020, 09:21 // Societate

După ce în presă au apărut informații precum că ieri seara, Iurie Chirinciuc ar fi fost reținut de către Poliția de Frontieră, în timp ce dorea să intre în țară, acesta a venit cu o reacție, menționând că nu este adevărat.


Potrivit fostului ministru al Transportului, informația apărută în presă este una falsă, iar el nu a fost reținut. „Au apărut știri despre reținerea mea. Este o manipulare și o minciună cogonată. Am mers la poliție pentru a clarifica situația. CSJ a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău, dar din păcate așa lucrează instituțiile statului în Republicii Moldova și informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontiră”, a comentat Chirinciuc.

Amintim că, ieri seara presa a scris că, ex-ministrul Transporturilor ar fi fost reținut la frontieră în timp ce dorea să intre în Republica Moldova, fiind anunțat în căutare internațională, după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, decizie menținută și de către Curtea de Apel Chișinău.

Acesta a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și abuz de serviciu. Se referă la perioada în care a exercitat funcția de ministru al Transporturilor, numit din partea liberalilor.

În 2017, a fost reținut de rând cu Veaceslav Teleman, fostul șef interimar al Administrației de Stat a Drumurilor și încă niște complici. Procurorii au demonstrat că Iurie Chirinciuc împreună cu sus-numitul creau obstacole companiilor „Patstroy JSK” și „Ecosem Grup” în reabilitarea drumului R6-M1 Ialoveni. Cei doi își doreau ca o parte din lucrări să fie executate de niște firme afiliate lor - SRL „Nouconst” şi SRL „Global Trans”.

Prima instanță l-a condamnat la închisoare cu suspendare și l-a eliberat sub control judiciar până la o sentință definitivă. Atunci, însă, Iurie Chirinciuc a dispărut din vizorul public și chiar dacă cea de-a doua instanță i-a modificat pedeapsa în una cu executare, Iurie Chirinciuc nu a fost încarcerat. El a fost anunțat în căutare abia luna trecută.

CITEȘTE ȘI:

NO COMMENT! Ministrul Iurie Chirinciuc, reținut de CNA: ”Am furat lut și am construit drumuri” (VIDEO)

(VIDEO) Noi detalii despre „dosarul MTID”! Ministrul Chirinciuc trebuia să primească „OTKAT” de 5%, iar șeful ASD - 1%

Chirinciuc ar fi fugit din țară? Nici fostul ministru, nici avocatul acestuia nu au fost prezenți la pronunțarea sentinței

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile