Logo Realitatea.md

A fost selectat Biroul de avocați care va reprezenta interesele statului în procesul cu Komaksavia Airport Invest Ltd. Nagacevschi nu a dezvăluit numele

03 August 2020, 18:08 // Actualitate

Ministerul Justiției a selectat astăzi Biroul de avocați care va reprezenta Republica Moldova în acțiunea înaintată de către Komaksavia Airport Invest Ltd. Anunțul a fost făcut de ministru Justiției, Jadei Nagacevschi, fără a indica numele Biroului de avocați.

Foto Simbol

„Dragi prieteni! Referitor la procedura în arbitraj iniţiată de Komaksavia Airport Invest Ltd împotriva Republicii Moldova în Tribunalul de la Stockholm, azi Ministerul Justiției a selectat biroul de avocați care va reprezenta Republica Moldova în acest caz. Echipa noastră va acorda tot suportul necesar biroului de avocați pentru a apăra eficient interesele Moldovei”, a scris ministrul Justiției pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Fadei Nagacevschi spune că „vor asigura o reflectare publică permanentă a tuturor proceselor și etapelor pe acest caz”, deși nici nu a indicat cine a fost selectat de Minister să reprezinte interesele Moldovei în acest proces.

Amintim că, tot astăzi Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm a anunțat o decizie provizorie la cererea Avia Invest SRL împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, potrivit Avia Invest, Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.

La acest subiect:

AVIA INVEST: „Guvernul minte”. Contractul de concesionare nu ar fi fost reziliat și „nici nu-l poate rezilia cineva”

Chicu preferă să nu comenteze acuzațiile „Avia Invest”, dar a recomandat ceva. „Aici, nu-i vorba despre politică”

Olesea Stamate, despre rezilierea contractului de concesionare a aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 mln USD”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile