Logo Realitatea.md

A fost votat Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Ion Chicu

14 Noiembrie 2019, 13:30 // Actualitate

Pentru un nou Cabinet de miniștri în frunte cu premierul desemnat Ion Chicu au votat 62 de deputați socialiști și democrați. Urmează depunerea jurământului la Președinția Republicii Moldova.

Deputații Blocului ACUM (PAS și PPDA) au părăsit sala plenului, înainte de a fi supus votării. Președintele fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, au susținut câte un discurs despre faptul că întreaga listă de miniștri, începând cu premierul desemnat, ar fi în buzunarul democraților, dar în special cel al socialiștilor. Aceștia însă s-au arătat încredințați că o să pice acest Guvern până la alegerile prezidențiale.

Partidul ȘOR s-a abținut de la vot, reiterând ideea alegerilor parlamentare anticipate.

Funcția de vicepremier și ministru al Finanțelor a obținut-o Sergiu Pușcuța, iar funcția de vicepremier pentru Reintegrare - Alexandru Flenchea. Anatol Usatîi are fotoliul de ministru al Economiei și Infrastructurii, Pavel Voicu - funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Fadei Nagacevschi va fi ministru al Justiției. Funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a ajuns la Aureliu Ciocoi, funcția de ministru al Apărării – la Victor Gaiciuc.

Ministru al Educației, Culturii și Cercetării va fi Corneliu Popovici, ministra a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Viorica Dumbrăveanu, iar Ion Perju - ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Amintim că marți, 12 noiembrie, Cabinetul de miniștri în frunte cu Maia Sandu a fost demis în urma moțiunii de cenzură înaintată de Partidul Socialiștilor și susținută tot de democrați. Miercuri, șeful statului, Igor Dodon, a desfășurat consultări cu fracțiunile parlamentare, iar la sfârșitul zilei a semnat decretul de desemnare a lui Ion Chicu la funcția de prim-ministru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS