Logo Realitatea.md

A fost votat Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Ion Chicu

14 Noiembrie 2019, 13:30 // Actualitate

Pentru un nou Cabinet de miniștri în frunte cu premierul desemnat Ion Chicu au votat 62 de deputați socialiști și democrați. Urmează depunerea jurământului la Președinția Republicii Moldova.

Deputații Blocului ACUM (PAS și PPDA) au părăsit sala plenului, înainte de a fi supus votării. Președintele fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, au susținut câte un discurs despre faptul că întreaga listă de miniștri, începând cu premierul desemnat, ar fi în buzunarul democraților, dar în special cel al socialiștilor. Aceștia însă s-au arătat încredințați că o să pice acest Guvern până la alegerile prezidențiale.

Partidul ȘOR s-a abținut de la vot, reiterând ideea alegerilor parlamentare anticipate.

Funcția de vicepremier și ministru al Finanțelor a obținut-o Sergiu Pușcuța, iar funcția de vicepremier pentru Reintegrare - Alexandru Flenchea. Anatol Usatîi are fotoliul de ministru al Economiei și Infrastructurii, Pavel Voicu - funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Fadei Nagacevschi va fi ministru al Justiției. Funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a ajuns la Aureliu Ciocoi, funcția de ministru al Apărării – la Victor Gaiciuc.

Ministru al Educației, Culturii și Cercetării va fi Corneliu Popovici, ministra a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Viorica Dumbrăveanu, iar Ion Perju - ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Amintim că marți, 12 noiembrie, Cabinetul de miniștri în frunte cu Maia Sandu a fost demis în urma moțiunii de cenzură înaintată de Partidul Socialiștilor și susținută tot de democrați. Miercuri, șeful statului, Igor Dodon, a desfășurat consultări cu fracțiunile parlamentare, iar la sfârșitul zilei a semnat decretul de desemnare a lui Ion Chicu la funcția de prim-ministru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile