Logo Realitatea.md

Un copil de 3 ani, dat dispărut aseară! A fost găsit viu și nevătămat! Dormea într-o livadă

04 Aprilie 2020, 14:30 // Societate

Un copilaș de numai trei ani a fost găsit de către salvatori în dimineața acestei zile, viu și nevătămat, după ce aseară a ieșit din ogradă și a dispărut.

Foto Simbol

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în această dimineață angajații Direcției Situații Excepționale Căușeni, dar și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție au fost alertați pentru a căuta un minor în vârstă de 3 ani, dat dispărut în localitatea Baccealia, raionul Căușeni.

Conform primelor informații, băiatul a ieșit din ogradă în sera zilei de 3 aprilie aproximativ ora 18:00, iar părinții acestuia nu au reușit să-l găsească. După mai multe încercări aceștia au apelat la vecini și săteni.

Pe parcursul nopții minorul a fost căutat dar fără rezultat, iar în dimineața acestei zile, oamenii au apelat la salvatori și polițiști pentru ajutor. Angajații IGSU în comun cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni au format grupuri de căutare mixte pentru a identifica locul aflării băiatului.

După două ore de căutare intensă, angajații MAI au depistat copilul dormind într-o livadă la o distanță de aproximativ 1 km de casa minorului. Băiatul a fost preluat de specialiști și transportat pentru investigații medicale la spital.

Din fericire minorul nu a suportat traumatisme sau hipotermie, în pofida temperaturilor joase înregistrate pe parcursul nopții. Organele de drept urmează să investigheze cazul.

În contextul acestei situații, salvatorii îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i monitorizeze strict, în special dacă sunt copii de vârsta preșcolară, iar în situații de criză să apeleze de urgență Serviciul 112.

În ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în peste 80 situații de risc.

Citeste tot despre: 3 ani, căutat, copil, dat dispărut, salvatori
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile