Logo Realitatea.md

A împrumutat arma de la un cunoscut și a mers la vânătoare! Moldovean prins în zona de frontieră, fără acte și cu un fazat vânat ilegal

03 Decembrie 2019, 14:10 // Societate

Un bărbat de 34 de ani a rămas fără arma de vânătoare împrumutată de la un cunoscut și riscă trei amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, încălcarea regulilor de deţinere, port şi transport al armei și vânătoarea fără autorizație (licență). Asta după ce a fost reținut ieri de patrula mobilă a Poliției de Frontieră din zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brînza.

Foto: border.gov.md

Aflați în serviciu, polițiștii de frontieră au auzit în proximitate două împușcături de armă. Deplasându-se în direcția data, polițiștii de frontieră au observat un mijloc de transport de model Ford Transit cu plăcuțele de înmatriculare românești, ce se îndrepta cu viteză sporită spre satul Văleni.

După ce au stopat mașina la intrare în localitate, în urma verificării unității de transport s-a depistat în interiorul mijlocului de transport o armă de vânătoare de model ИЖ, 12 cartușe de vânătoare și un fazan vânat.

Audiat, bărbatul de 34 de ani a comunicat că nu posedă niciun act ce i-ar permite accesul în zona de frontieră și nici pentru deținerea armei de vânătoare, care era împrumutată de la un cunoscut.

Astfel, arma și cartușele au fost ridicate și transmise conform competenței Inspectoratului de Poliție Cahul. De asemenea, despre fapta dată au fost informați și reprezentanții de la Agenția de Mediu. Totodată, moldoveanul riscă trei amenzi contravenționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile