Logo Realitatea.md

A început să se „facă lumină” în cazul tânărului de la Costești. Procurorii i-au recalificat învinuirea unui suspect, iar minorul implicat a fost reținut

10 Ianuarie 2020, 16:45 // Societate

Tânărul care l-a bătut până la moarte pe Dumitru Jomir în seara de Revelion, procurorii, i-au recalificat învinuirea, acuzând-ul încă de o infracțiune, iar minorul care la fel a fost implicat în bătaia de la Costești, Ialoveni a fost reținut pentru 30 de zile.  

Potrivit procurorilor, drept urmare a decesului victimei, bănuitul este învinuit de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul lui Dumitru Jomir, precum și de huliganism agravat. Pentru prima infracțiune, dacă-i va fi dovedită vinovăția în fața judecătorilor, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 și 15 ani, iar pentru a doua – între 3 și 7 ani.

Până la decesul victimei, învinuirea înaintată de procurori prevedea o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani în cazul primei infracțiuni și în cazul infracțiunii de huliganism comis de o persoană care a mai săvârșit așa fapte – pedeapsa este sub formă de amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Astfel, recalificarea învinuirii constituie o acțiune obiectivă, confirmată de probele administrate, susține Procuratura Generală.

În cazul minorului de 16 ani care este implicat în infracțiune, acesta a avut calitatea de bănuit, până la înaintea învinuirii lui de către procurori. În acest sens, oamenii legii au efectuat în ziua de vineri acțiuni de urmărire penală, i-au înaintat învinuirea, iar la prezentarea minorului în fața judecătorului de instrucție – la solicitarea procurorilor – a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Procurorii îl învinuiesc pe minor de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei – faptă pentru care legea prevede pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani, precum și de huliganism comis de două persoane, care se pedepsește cu amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

La această etapă, din fișa medicală a victimei este cunoscut faptul că decesul a survenit în urms contuziei cerebrale grave. Suplimentar a mai fost dispusă o expertiză medico-legală.

VEZI ȘI:

(VIDEO 18+) Un tânăr din Costești, bătut până la desfigurare! Doi au fost reținuți, însă unul a fost lăsat să plece mai târziu

Noi detalii despre omorul tânărului de la Costești. Rudele: „Au sărit cu picioarele pe capului, fapt ce a dus la deces” (VIDEO)

Serviciul 112 despre cazul de la Costești: „Au fost efectuate patru apeluri și toți apelanții au prezentat informația diferit”

Reacția Ministerului Sănătății la acuzațiile rudelor tânărului ucis la Costești. „Ambulanța a ajuns în 19 minute”

Apropiații tânărului de la Costești, omorât de Revelion au făcut noi dezvăluiri. Ambulanța ar fi venit târziu, iar poliția mușamalizează cazul

Citeste tot despre: Costești, Dumitru Jomir, minor, PG, procurori, reţinut
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile