Logo Realitatea.md

A încercat să ducă anchetatorii în eroare. Un polițist a fost reținut după ce expertiza ADN a demonstrat vinovăția acestuia

18 Octombrie 2018, 12:22 // Societate

Un poliţist de patrulare a fost reținut ieri seara de către Procuratura municipiului Chişinău, după ce anul trecut, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager. Pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul pasagerului la volanul mașinii, încercând să ducă în eroare oamenii legii.

Foto simbol: realitatea.md

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în seara zilei de 11 iunie 2017, când poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția Capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină de model „Toyota Prius”. După impact BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat și a fost proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil și a decedat. Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan, ducând  în eroare oamenii legii că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului. Martorii audiați la fel au susținut versiunea precum că la volan ar fi fost militarul decedat. În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul făptuitorului.

Ulterior, cauza a fost studiată de Procuratura Generală, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului. Astfel, la mai bine de un an de la tragicul accident, poliţistul de patrulare a fost reţinut, fiindu-i înaintată învinuirea pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere, soldată cu decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate.

Dacă vina fostului polițist va fi demonstrată, acesta riscă închisoare de la 4 la 8 ani și privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile