Logo Realitatea.md

A luat cardul bancar din geanta colegei de serviciu și a fugit la bancomat. O tânără de 23 de ani reținută pentru furt

10 August 2020, 15:07 // Societate

O tânără în vârstă de 23 de ani, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Buiucani, acesta fiind suspectată de comiterea unui furt de bani. Tânăra s-a dovedit a fi colega de serviciu a victimei, care i-a sustras cardul bancar și i-a decontat o sumă de bani de la un bancomat din apropiere.

Embed:

Polițiștii au fost sesizați pe data de 23 iulie de către o tânără comunicând că de pe cardul bancar i-au fost sustrase mijloace bănești. Tânăra a comunicat că este angajata unei grădinițe amplasată pe strada Cornului, iar geanta în care se aflau bunurile materiale se afla fără supraveghere în grupa unde activează. Totodată, aceasta a comunicat că codul se afla împreună cu cardul, alte bunuri în afară de banii de pe card nu i-au dispărut.

Îmediat, pe cazul dat polițiștii au inițiat mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cât și a persoanei care a comis furtul. Astfel, în cadrul investigațiilor au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins persoana care a efectuat tranzacția de extragere a banilor de pe cardul bancar a părții vătămate.

În acest context a fost stabilită identitatea persoanei suspecte, care s-a dovedit a fi o tânără de 23 de ani, colegă de serviciu cu partea vătămată. În cadrul acțiunilor procesual-penale aceasta și-a recunoscut vinovăția.

Tânăra este cercetată penal în stare de libertate pentru furt. Conform legislației în vigoare aceasta riscă amendă de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Poliția Capitalei vă recomandă să aveți grijă de bunurile personale, să nu țineți codurile de la cardurile bancare la loc vizibil ori împreună cu cardul bancar, pentru că în acest caz puteți fi deposedați cu ușurință de mijloacele finaciare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile