Logo Realitatea.md

A semnat acte administrative și juridice ce o viza pe mama și concubinul ei, iar acum va fi demis din funcția de director de școală

21 Noiembrie 2019, 15:36 // Societate

Directorul interimar al unei școli primare din municipi ul Soroca va fi destituit din funcție, după ce a admis un conflict de interese și nu l-a soluționat astfel cum prevede legislația în vigoare.

Foto: provincial.md

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), fiind în exercițiul funcției și având în același timp interes personal rezultat din relația cu persoane apropiate - mama și concubinul nu a declarat acest conflict de interes, fapt ce a dus la întocmirea unui act de constatare.

Directorul interimar a emis și a semnat acte administrative și juridice, care vizează persoanele apropiate (mama și concubinul), fapt prin care a admis conflicte de interese.

În Actul de constatare emis, se menționează că în termen de 5 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Direcția Învățământ a Consiliului Raional Soroca în vederea încetării raporturilor de muncă a persoanei supuse controlului.

Concomitent, aceasta se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării din funcție, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile