Logo Realitatea.md

A spus „nu”! Maia Sandu refuză să fie instituit un nou Guvern cu voturile socialiștilor – doar anticipate. Reacția PSRM

30 Noiembrie 2020, 15:38 // Politica

Președinta aleasă, Maia Sandu, a dat de înțeles că Partidul Acțiune și Solidaritate „nu intenționează să facă coaliție cu PSRM, pentru un eventual Guvern sau o majoritate parlamentară”, deoarece „nu crede în bunele intenții ale socialiștilor”, care au demis Guvernul condus de aceasta în toamna anului trecut. Cu o reacție la acest subiect a venit și PSRM, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Igor Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu să-și asume guvernarea.

Colaj: realitatea.md

„Socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției și măsurile de combatere a corupției, iar un guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să rezolve lucrurile pe care le cere poporul, și anume să asigure măsurile de combatere a corupției și reforma justiției. Alegerile prezidențiale, prin votul pe care l-au dat, oamenii au votat nu doar împotriva lui Igor Dodon, dar și împotriva guvernului și a modului în care Igor Dodon și echipa lui face politicăAnul trecut, guvernul pe care l-am condus a fost demis de majoritatea parlamentară din cauza reformelor justiției pe care noi le-am promovat. A fost demis pentru că majorității parlamentare i-a fost frică de măsurile anticorupție pe care noi le-am pornit atunci. În aceste alegeri, cetățenii Republicii Moldova ne-au dat un mandat puternic anume pentru combaterea corupției”, a spus astăzi Maia Sandu, în timpul unei conferințe de presă dedicată discuțiilor cu presa.

Drept reacție la cele declarate astăzi de către Maia Sandu, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a precizat presei că „a luat act de declarațiile făcute de lidera PAS, Mai Sandu, președinte ales al Republicii Moldova, privind refuzul de a-și asuma responsabilitatea pentru bunul mers al lucrurilor în Republica Moldova”.

„PSRM crede că alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ce se iese cu bine din criza pandemică, pentru că înaintea oricărui interes de partid trebuie pusă sănătatea și viața oamenilor. Iar dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză, o invităm să se implice ACUM în administrarea ei, nu mai târziu, să facă așa cum le-a promis cetățenilor care au votat-o. Iar implicarea nu se face prin declarații populiste și justificări ale neputinței, dar prin acțiuni, prin asumare imediată de responsabilități pentru sănătatea populației”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Totodată, socialiștii cred că este prea devreme ca la doar două săptămâni de la alegeri, președintele ales „deja să fugă în acest mod de responsabilități, să caute scuze politicianiste de ce nu se implică, să aibă reacții de orgoliu, să pună alegerile anticipate mai presus de sănătatea și viața cetățenilor”.

„Parcă prea devreme Maia Sandu le reamintește cetățenilor de modul în care politicienii de dreapta au avut în trecut susținerea masivă a populației, apoi au dezamăgit în mod dramatic, din cauza neputinței lor de a trece de la declarații la fapte, din cauza incapacității de a-și asuma responsabilitatea pentru viața oamenilor. Reiterăm mesajul șefului statului Igor Dodon și susținut de socialiști adresat președintelui ales Maia Sandu, prin care îi oferim posibilitatea de a propune imediat un guvern, așa cum îl consideră, și să administreze criza pandemică mai bine decât s-a făcut până acum, dacă într-adevăr poate face acest lucru și nu a doar a amăgi electoratul. Suntem gata să oferim votul nostru unui Guvern propus de Maia Sandu, dacă demonstrează că într-adevăr este gata să-și asume responsabilitatea pentru conducerea țării și poate propune o echipă de oameni profesioniști cu care să facă acest lucru”, se mai precizează în comunicat.

Până atunci, PSRM consideră că actualul Guvern acționează „profesionist și responsabil, duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecințelor pandemiei, a reușit să țină situația sub control și are datoria față de cetățeni să rămână să administreze această criză, cât nu există o altă formulă guvernamentală care să aibă susținerea Parlamentului”.

Citeste tot despre: Guvern, Maia Sandu, PSRM
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile