Logo Realitatea.md

Abia a fost ales în funcția de președinte al CCM, însă deja se cere demisia lui Vladimir Țurcan

19 August 2019, 16:07 // Politica

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, i-a cerut noului președinte al Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, care a fost ales astăzi în această funcție, să-și depună demisia, iar membrii CCM să aleagă un alt președinte neafiliat politic

Foto: protv.md

Cu un astfel de mesaj, Secretarul General al Guvernului a venit pagina sa de Facebook. „Nu am scris de multișor aici. Dar, numirea dlui Țurcanu în calitate de Președinte la Curtea Constituțională nu poate fi lăsată așa. Cred că dl Țurcanu trebuie să-și prezinte demisia din funcția de președinte și noua componență a CCM să aleagă un președinte neafiliat politic”.

Amintim că, astăzi membrii Curții Constituționale s-au întrunit într-o ședință specială, în cadrul căreia l-au ales, prin vot secret pe președintele CCM. În urma votului, șef al Înaltei Curți a fost desemnat fostul deputat socialist, actual membru CCM, Vladimir Țurcan.

De menționat că, mai mulți politicieni, atât din actuala guvernare, cât și din opoziție au criticat vehement alegerea noului președinte al CCM. Printre cei care s-au arătat nemulțumiți de această decizie se numără și prim-ministra Maia Sandu, deputatul PDM, Andrian Candu, fostul premier, Pavel Filip, etc.

VEZI ȘI:

Dodon despre alegerea lui Țurcan la șefia CCM: Am luat act și apreciez calitățile profesionale ale noului președinte

Maia Sandu critică rezultatul alegerii noului președinte al CCM. Ce le-a solicitat membrilor Curții?

Reacția PL, la alegerea lui Țurcan în fruntea CCM: „De astăzi, Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon”

Primele declarații ale noului președinte al CCM: „Am fost ales în funcție în conformitate cu prevederile legale” (VIDEO)

Socialistul Vladimir Țurcan, ales președinte al CCM

S-au jucat de-a concursul... Pe cine propune, totuși, coaliția la funcția de judecător constituțional din partea Parlamentului

Vladimir Țurcan, propus la CCM: Vorbesc în limba moldovenească, așa cum m-a învățat mama și tata

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile