Logo Realitatea.md

Acordul ACUM-PSRM ar putea fi semnat săptămâna viitoare. Ce compartimente include

14 August 2019, 12:53 // Politica

Acordul dintre Blocul ACUM și PSRM ar putea fi semnat săptămâna viitoare, potrivit lui Igor Dodon. Mai trebuie discutată reforma justiției. Cel mai probabil va fi contrasemnat și de președintele țării.

Embed:

„Noi am avut discuții detaliate cu colegii de la ACUM pe parcursul ultimelor zile. Trei ore am discutat, luni, la Președinție despre tot ce ține de reforma justiției, procuraturii, politica fiscală”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit lui, acordul include următoarele compartimente: politica internă, reforme, activitatea în Parlament, alegerile locale și politica externă.

„Eu cred că suntem la ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării mă refer la PSRM și Blocul ACUM. Cel mai probabil acest acord va fi contrasemnat și de președintele țării, ca suport pentru implementarea acestor reforme”, a mai spus președintele.

Având în vedere replicile „aruncate” între deputații ACUM și cei ai PSRM, Dodon susține că în cadrul întrevederilor s-au găsit consens pe toate subiectele.

„Chiar dacă în societate se discută că sunt opinii diferite între Guvern și Președinție, vreau să vă spun că luni în proporție de 90-95% am găsit limbă comună pe toate elementele”, a spus Igor Dodon.

Tot el a spus că speră ca acest acord să fie semnat săptămâna viitoare, după ce vor fi finalizate și discuțiile despre reforma justiției.

Citeste tot despre: acord, Dodon, psrm-acum
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.5518%
USD USD 17.7287 0.6969%
RUB RUB 0.2865 0.4911%
RON RON 4.1145 0.5474%
UAH UAH 0.7258 0.0138%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile