Logo Realitatea.md

(update) Activitatea PCCOCS și Procuraturii Anticorupție, în vizorul procurorului general. Viorel Morari, suspendat din funcție

09 Decembrie 2019, 10:52 // Actualitate

(update) Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea controlului special la PA și PCCOCS, dispus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șeful PA, Viorel Morari.

(știrea inițială) Două grupuri de procurori special desemnați vor efectua un control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. O dispoziție în acest sens a semnat în dimineața zilei de astăzi, 9 decembrie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

colaj: realitatea.md

Potrivit secției Relații Publice a Procuraturii, „obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent”.

Este de menționat că procurori din cele două procuraturi specializate au figurat într-o scrisoare anonimă expediată presei. În speță, scrisoarea s-a axat pe averile și activitatea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și solicitările neformale ale acestuia privind efectuarea unor „măsuri speciale de investigații”, inclusiv „până la începerea urmăririi penale”, în privința unor procurori și judecători, iar într-o solicitare distinctă, în privința judecătorilor Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Vedeți și:

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

Morari-milionar?! Scrisoare anonimă: Viorel Morari, proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene (FOTO și DOC)

Cazul plângerii judecătorilor de la Ciocana pe acțiunile procurorilor Anticorupție: Reacția dură a PA și mișcările din chat-ul secret al procurorilor (DOC)

(surse) Șeful Procuraturii Anticorupție se pregătește de o confruntare cu Stoianoglo?

„Alegații” și „tactici de intimidare”! Morari, despre dezvăluirile din presă: „Am un sentiment de „deja vu” (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile