Logo Realitatea.md

ACUM și PDM, despre formarea majorității în consiliile raionale și locale

22 Octombrie 2019, 07:26 // Politica

Deputatul PAS, Vladimir Bolea, spune că pentru a lua o asemenea decizie trebuie convocat Consiliul Național Politic al PAS. În plus, decizia trebuie luată la nivelul CNP al ambelor formațiuni care formează Blocul ACUM (PAS și PPDA).

„Orice tip de coaliție se face din interesul național și reieșind din posibilitatea de a crea oportunități pentru soluționarea problemelor cetățenilor din Republica Moldova. Acesta este unicul scop de creare a coalițiilor. Coalițiile nu se creează de dragul coalițiilor, dar numai dacă avem posibilitatea, împreună aflându-ne între-o coaliție, să rezolvăm problemele oamenilor”, a afirmat Vladimir Bolea, potrivit IPN, la emisiunea „Cutia neagră” de la TV8.

Totodată, deputatul PAS a dat de înțeles că preferă să se constituie coaliții cu reprezentanții partidelor care au câte un consilier-doi decât să facă majorități cu consilierii din partea Partidului Democrat. Vladimir Bolea a spus că aceste majorități se vor forma în funcție de caz, reieșind din posibilități, dar cu scopul de a realiza reforme.

Deputatul democrat Vladimir Cebotari nu a oferit un răspuns clar despre faptul dacă exponenții Partidului Democrat se vor implica în formarea majorităților în consilii cu unii sau alți reprezentanți. „Noi venim în consilii să rezolvăm problemele cu care se confruntă chișinăuienii și. indiferent dacă vom fi sau nu într-o coaliție, pe noi ne vor uni ideile legate de aceste probleme. Și mă bucur că avem și alți oameni, nu doar noi, care gândesc în aceeași manieră. Dacă găsim aici înțelegere, mergem înainte”, a afirmat Vladimir Cebotari.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în cinci raioane și municipii din țară în consilii s-au creat deja majorități având în vedere că unele partide politice au obținut mai mult de 50% din voturile alegătorilor. Astfel, la Dondușeni PSRM a obținut peste 53% din voturile în Consiliu, în municipiul Bălți peste 52% din voturi în Consiliu au fost obținute de Partidul Politic Partidul Nostru, la Ocnița – peste 52% de către PSRM și la Orhei – peste 52% de către Partidul Șor. În celelalte raioane, majoritățile vor fi formate de reprezentanți ai cel puțin două formațiuni politice.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Ceban deja împarte funcțiile în Primăria Chișinău! Lui Chirtoacă, nu-i dă niciun fotoliu

În calitate de șefă de partid sau de Legislativ? Greceanîi propune Blocului ACUM coaliție la nivel raional și local cu PSRM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile