Logo Realitatea.md

ACUM-istul Mihai Popșoi ar fi trecut în tabăra PSRM. Reniță prezintă dovezi: Dodonistul „nostru” excelează din nou” (FOTO)

20 Noiembrie 2019, 13:27 // Politica

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, aduce acuzații grave unui coleg de al său precum că ar face „jocul” PSRM-ului și inclusiv a lui Igor Dodon, fapt ce duce la obstrucționarea activității Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană.

Potrivit lui Reniță, ar fi vorba de vicepreședintele Parlamentului din partea Blocului ACUM, PAS, Mihai Popșoi, care pentru a treia oară consecutiv, prin neparticiparea lui și a deputaților socialiști la ședințele săptămânale ale Comisiei, obstrucționează desfășurarea activității acesteia.

„Aflu cu multă stupoare, din surse PSRM, că dodonistul „nostru” este inițiatorul obstrucționării activității Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană pentru a treia oară consecutiv prin neparticiparea lui și a deputaților socialiști la ședințele săptămânale. Motivul obstrucționării este unul incredibil: cum de am „îndrăznit" să fac publică informația despre finanțarea PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din offshore-urile din Bahamas? De asemenea, de ce am depus un demers la Procuratura Generală, urmare căruia se efectuează urmărirea penală în cauza de către Procuratura Anticorupție pornită pe faptul spălării banilor, fiind vizată activitatea întreprinderii „Exclusiv Media SRL, condusă de deputatul socialist Corneliu Furculiță, care este consătean cu Igor Dodon și una dintre cele mai apropiate și de încredere persoane ale șefului statului”, a scris Reniță pe pagina sa de Facebook.

Reniță mai specifică faptul că, acest caz demonstrează ceea ce a declarat și anterior că, unii deputați din cadrul Blocului ACUM „fraternizează definitiv cu PSRM și Igor Dodon”.

„Cazul evocat este cel mai concludent argument că nu am exagerat deloc când, recent, am menționat în mod public că în cadrul Blocului ACUM sunt unii deputați care au fraternizat definitiv cu PSRM și cu Dodon, aceștia reprezentând un pericol politic mult mai mare decât însăși deputații socialiști, cu care, în funcție de subiecte și circumstanțe, mai poți discuta sau dialoga. Mă veți întreba despre cine e vorba? L-a identificat recent presa, acesta fiind implicat în mai multe activități similare, mai ales pe filiera rusească”, mai scrie Iurie Reniță.

Menționăm că, în ultimele luni, vicepreședintele Parlamentului din partea Blocului ACUM, Mihai Popșoi, a participat la mai multe acțiuni și evenimente organizate de către Ambasada Federației Ruse la Chișinău, la care au participat inclusiv deputați socialiști. Mai exact este vorba de festivitatea organizată de diplomația rusă cu prilejul a 90 de ani de la nașterea lui Evgheni Primakov, ex-premierul Rusiei în perioada anilor 1998-1999, precum și a Conferinței dedicată celor „10 ani pe calea consolidării prieteniei și cooperării ruso-moldovenești”, organizată de Centrul Rus de Știință și Cultură de la Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile