Logo Realitatea.md

ACUM nu va face coaliție cu PSRM în CMC și nu acceptă funcțiile de viceprimar și șef de Preturi (VIDEO)

05 Noiembrie 2019, 10:11 // Politica

Blocul ACUM nu va face coaliție în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cu Partidul Socialiștilor, însă vor vota toate proiectele de decizie, care vor fi în beneficiul oamenilor și care vor aduce schimbări pentru oraș. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele, Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi liderul formațiunii și candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a pierdut alegerile locale pentru șefia Capitalei, în fața socialistului Ion Ceban.

„Nu acceptăm această propunere. Actul de guvernare alături de socialisti este complet exclus pentru noi, cei din blocul ACUM. Dacă cineva crede că poate să arate cu degetul ce trebuie să reformăm, greșeste amarnic, noi nu suntem partid șantajabil, nu acceptăm amenințări. Șantajul nu trece. Noi rămânem așa cum am fost. Vom face modificări de structură în cadrul partidului, dar nu renunțăm la principiile noastre. PSRM trebuie să-și asume actul de guvernare al orașului de unii singuri”, a spus Slusari.

La rândul său, și Andrei Năstase a declarat același lucru menționând că „nu are nevoie de coaliție și alianțe politice la nivel local de dragul funcțiilor”. „Noi vom susține toate proiectele bune pentru locuitorii capitalei, iar pentru asta nu avem novoie de coaliții politice. Eu voi lupta în continuare din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne cu contrabanda, fărădelegile și corupția, inclusiv din Chișinău”, a afirmat Năstase.

Amintim că, ieri, primarul ales al Capitalei, Ion Ceban, a făcut o propunere reprezentanților Blocului ACUM de a face coaliție în CMC cu PSRM pentru a avea majoritate în Consiliu. De asemenea, Ceban le-a propus celor din ACUM două funcții de viceprimari și două șefii la Preturi, așa cum a promis și în campania electorală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile