Logo Realitatea.md

Acuzații: PDM îi amenință pe foștii colegi din Rezina, care au aderat la „Pro Moldova”. Reacția lui Filip (VIDEO)

27 Februarie 2020, 11:52 // Politica

Reprezentanții organizației teritoriale a Partidului Democrat din Rezina i-ar supune hărțuirii și amenințărilor pe foștii colegi PDM, care au plecat din partid și au aderat la Grupul parlamentar „Pro Moldova”. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de către deputata Grupului nominalizat mai sus,Eleonora Graur, totodată ex-lideră a organizației PDM din Hâncești.

Parlamentara susține că, în mod special sunt amenințate și intimidate rudele aleșilor locali - consilieri raionali, locali și primari, iar metodele sunt diferite: de la amenințări pe stradă până la intimidări la ușile sau porțile oamenilor. „Sunt amenințați că vor avea probleme la lucru, vor avea probleme de ordin profesional și personal”, a spus deputata.

Totodată, Eleonora Graur, a declarat că, dacă cei din PDM nu vor înceta intimidările și amenințările către foștii lor colegi democrați, atunci aceasta va veni cu nume concrete cine recurge la aceste acțiuni și va sesiza organele de drept pentru a lua măsuri.

Liderul PDM, Pavel Filip, a calificat acuzațiile deputaților „Pro Moldova” drept „minciuni grosolane” și „victimizări”. „Minciuni grosolane. Nimeni din fracțiunea PDM, inclusiv nici eu nu a avut deplasări în Rezina. E la modă să te victimizezi. Nu avem nevoie de cei care au plecat. PDM are de câștigat chiar pe urma plecării acestor colegi. Noi avem o bază de reformare a partidului, iar cei care pleacă nu se regăsesc pe această filieră”, a spus Filip, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Parlament.

Amintim că, săptămâna trecută, organizația raională a PDM din Rezina a părăsit partidul și și-a declarat susținerea pentru grupul parlamentar „Pro-Moldova”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile