Logo Realitatea.md

Acuzații aduse de Dodon unor ambasadori ai Moldovei și celor străini la Chișinău: „Încearcă să blocheze dialogul noului guvern”

14 Februarie 2020, 16:44 // Politica

Unii ambasadori acreditați în Republica Moldova încearcă să blocheze dialogul noului guvern cu Bruxelles-ul și să dezinformeze capitalele europene. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”.

„Nu voi da nume acum, pentru că ei cunosc. Cel puțin 3-4 ambasadori care se ocupă de relațiile Republicii Moldova cu UE merg pe la diferite instituții, blochează proiectele care sunt deja lansate și spun că nu trebuie de dat bani la guvernul ăsta”, a declarat Igor Dodon, adăugând că un ambasador trebuie să dezvolte relațiile bilaterale, nu să promoveze un partid sau altul.

Pe de altă parte, menționează Igor Dodon, majoritatea ambasadorilor Republicii Moldova acreditați în UE „s-au dus acolo la odihnă” și că ar trebui să fie stabiliți indicatori pentru activitatea acestora. Dacă nu îi vor respecta, să fie „dați afară”.„Mulți dintre dânșii se simt la pensie, ca la sanatoriu. S-au dus, dimineața – ceai, cafea. Toată ziua umblă prin excursie. Și consideră că, dacă statul i-a spus: „Du-te acolo”, ei șed și nu fac nimic. Marea majoritatea așa fac. Și când te uiți, relațiile cu țara respectivă, comerțul e în scădere, investitori nu-s”, a remarcat șeful statului.

Amintim că, în cadrul ședinței Guvernului din 12 februarie, șase ambasadori ai Republicii Moldova au fost rechemați din funcție la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

CITEȘTE ȘI:

Dodon către ambasadori: „Nu sunteți la odihnă în afara țării”. Mai propune în loc de închirierea oficiilor, cumpărarea acestora

Citeste tot despre: ambasadori, declarație, Dodon, odihnă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile