Logo Realitatea.md

Acuzații grave. PSRM spune că s-ar fi făcut presiuni externe asupra CCM pentru a lua altă decizie

23 Februarie 2021, 17:47 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de hotărârea Curții Constituționale (CCM), care a constatat încălcarea Constituției de către președinta Maia Sandu prin desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de prim-ministru.

Astfel, socialiștii afirmă că s-ar fi făcut presiuni asupra Curții Constituționale, pentru a fi pronunțată o altă decizie decât cea expusă.

„În pofida numeroaselor presiuni asupra magistraților Înaltei Curți, inclusiv din partea unor elemente de peste hotarele țării, Curtea Constituțională și-a păstrat coerența în luarea deciziilor. Or, decizia de astăzi este una logică în contextul hotărârilor anterioare ale Curții, inclusiv cea din 6 august 2020, când a stabilit că șeful statului este obligat să desemneze candidatul la funcția de prim-ministru, în condițiile în care acesta este susținut de o majoritate parlamentară formalizată”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

PSRM o chemăm pe Maia Sandu să revină în câmpul constituțional, să se conformeze hotărârilor Curții Constituționale și Legii Supreme. „E dreptul ei să fie populistă, să mintă cu nerușinare, chiar să se creadă regină în republica noastră, dar încălcarea legii este pedepsită penal. Facem apel către toți actorii politici să continue dialogul civilizat pentru a identifica soluția optimă pentru depășirea crizei politice și instituționale. PSRM este în continuare deschis pentru discuții și va face tot posibilul să punem capăt crizei și ne vom concentra pe soluții reale așteptate de cetățeni. Politicienii nu trebuie să vândă iluzii, ci să propună acțiuni pentru îmbunătățirea vieții oamenilor”, se mai arată în comunicatul socialiștilor.

Amintim că, astăzi Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de numire repetată a Nataliei Gavrilița, obligând președinta țării și partidele să recurgă la consultări politice.

Citeste tot despre: acuzații, CCM, Curtea Constituțională, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile