Logo Realitatea.md

Administrația parcului „Orheiland” contrazice ANSP: „Este una dintre cele mai sigure locații pentru vizitatori”

05 Iulie 2020, 15:51 // Societate

Administrația celui mai mare parc cultural-familial din Republica Moldova, „OrheiLand”, condamnă și califică drept nefondate afirmațiile conținute într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), considerâdu-le drept politice și care induc în eroare cetățenii țării.

Administrația „OrheiLand” reiterează că de la începutul sezonului estival, la 1 iunie, pe teritoriul parcului sunt luate cele mai stricte măsuri în vederea securității vizitatorilor și respectării normelor sanitar-epidemiologice, iar personalul care a fost suplimentat, este bine instruit și pregătit.

„Putem afirma cu tărie că „OrheiLand” este în prezent una dintre cele mai sigure locații din Republica Moldova pentru vizitatori, incomparabil mai bine asigurată cu mijloace de protecție și unde se respectă regulile, în comparație cu alte spații de agrement din Chișinău, precum Grădina Zoologică sau parcurile, unde, toată țara a văzut, nu este respectată nicio normă și pot deveni adevărate focare de infecție.

Și afirmațiile despre majorarea numărului de cazuri de COVID-19 în raionul Orhei sunt menite să inducă populația în eroare. Or, datele statistice nu arată o creștere deosebită în Orhei în comparație cu alte raioane. Din contra, datele arată un număr foarte mic de copii îmbolnăviți. Ceea ce este îmbucurător, dar, în același timp, demonstrează că „OrheiLand” nu este o sursă de infectare. Iar cei care într-adevăr prezintă pericol pentru contaminarea populației sunt polițiștii care stau cu zecile pe teritoriul parcului, în contextul în care un sfert din angajații IP Orhei sunt infectați cu COVID-19”, scrie administrația parcului „Orheiland” într-un comunicat de presă.

VEZI ȘI:

ANSP, despre riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții „Orheiland”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile