Logo Realitatea.md

Află cine sunt candidații pe ciscumscripția uninominală nr. 6 Drochia

09 Februarie 2019, 18:02 // Alegeri

La funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile din 24 februarie 2019, în circumscripția uninominală nr. 6, Drochia s-au înregistrat șapte candidați și anume Corneliu Padnevici, Alexandr Lupașco, Grigore Svecla, Ghenadie Morcov, Svetlana Conea, Nina Cereteu și Violeta Roșca.

Colaj: realitatea.md

Circumscripția uninominală nr. 6 include 19 localități din raionul Drochia (or. Drochia, com. Baroncea, s. Chetrosu, com. Cotova, s. Dominteni, s. Drochia, s. Gribova, s. Hăsnășenii Mari, s. Maramonovca, s. Mîndîc, s. Moara de Piatră, com. Palanca, com. Petreni, s. Popeștii de Jos, s. Popeștii de sus, s. Sofia, com. Șalvirii Vechi, com. Șuri, s. Zgurița), 12 localități din raionul Soroca (com. Bădiceni, s. Băxani, com. Cremenciug, com. Dărcăuți, com. Holoșnița, com. Iarova, s. Oclanda, s. Rudi, s. Șeptelici, com. Șolcani, com. Tătărăuca Veche, s. Visoca) și 2 localități din raionul Dondușeni (s. Crișcăuți și com. Teleșeuca).

Primul în lista de vot este deputatul Corneliu Padnevici, desemnat de Partidul Democrat. Află mai multe date biografice și citiți declarația de avere a deputatului.

Al doilea pe listă este Alexandr Lupașco, originar din satul Nicoreni, raionul Drochia. Este președinte OT PSRM Drochia, fiind desemnat în cursa electorală de același partid. Pentru a afla mai multe citește datele biografice și declarația de avere.

Grigore Svecla este candidatul cu numărul trei pe listă și este desemnat de Partidul „Șor”. În prezent este manager regional AO „Pentru Orhei”. Citește mai multe date biogafice și declarația de avere a candidatului.

Al patrulea pe listă este Ghenadie Morcov, candidat desemnat de Partidul Comuniștilor. Fiind medic de profesie, în prezent ocupă funcția de șef de secție în cadrul Centrului de Sănătate Autonom „Anatolie Manziuc” din Drochia. Află mai multe date biografice și citește declarația de avere a candidatului.

Svetlana Conea este candidata cu numărul cinci pe lista de vot, fiind desemnată de Blocul ACUM. În prezent este pensionară, dar specializată în evidența contabilă și analiza activității economice. Vezi mai multe date biografice și declarația de avere a candidatei.

A șasea pe lista de vot este Nina Cereteu, primărița orașului Drochia, candidată desemnată de Partidul Nostru. Găsește mai multe date biografice și vezi declarația de avere.

Ultima pe lista de vot este Violeta Roșca, candidată desemnată de Partidul Liberal. De profesie este profesoară, dar în prezent activează în calitate de consilier raional în orașul Drochia. Mai multe poți afla citind datele biografice și declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6362 1.0072%
USD USD 17.7181 0.9613%
RUB RUB 0.2654 0.0000%
RON RON 4.1511 0.9558%
UAH UAH 0.7038 0.8454%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile