Logo Realitatea.md

Agențiile Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din R. Moldova și România au semnat un memorandum de colaborare

12 August 2020, 17:00 // Societate

Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova (AMDM), Eremei Priseajniuc, și președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM), Bujor Eugen Almășan, au semnat astăzi un Memorandum de înțelegere privind cooperarea interinstituțională între cele două autorități de reglementare în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale.

Foto: AMDM

Documentul a fost semnat în cadrul întrevederii, unde cei doi oficiali au abordat subiecte ce vizează consolidarea parteneriatului strategic bilateral, privind asigurarea accesibilității și disponibilității la medicamente pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.

O atenție deosebită a fost acordată aspectelor intensificării colaborării interinstituționale în contextul gestionării crizei pandemice COVID-19, asigurării schimbului de experiențe, valorificării capacităților de comunicare pentru adoptarea unor acțiuni și intervenții prompte cu impact asupra sănătății publice și individuale.

Directorul AMDM a exprimat mulțumiri părții române și a reiterat necesitatea consolidării relațiilor de colaborare și asigurarea continuității proiectelor vitale inițiate de România în Republica Moldova. „România a fost alături de Republica Moldova în momente grele și suntem recunoscători pentru ajutorul atât de valoros oferit țării noastre de-a lungul timpului. Ajutorul umanitar recent oferit de poporul român în lupta cu COVID-19, nu lasă loc de îndoială faptul, că cineva dintre cetățenii Republicii Moldova nu cunoaște cât de important este ajutorul oferit de România pentru Republica Moldova", a menționat Eremei Priseajniuc.

Amintim că, în perioada 12-13 august, Eremei Priseajniuc, întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația omologului său Bujor Eugen Almășan.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile