Logo Realitatea.md

AGEPI a premiat cei mai activi jurnaliști pentru mediatizarea problematicii proprietății intelectuale. Printre laureați, și reporterul Realitatea.md (FOTO)

21 Septembrie 2018, 15:38 // Life

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a premiat jurnaliștii instituțiilor mass media din țară pentru reflectarea problematicii din domeniul proprietății intelectuale. Evenimentul a avut loc în cadrul unui offline cu genericul „Impactul încălcării drepturilor de proprietate intelectuală asupra societății”, organizat de AGEPI, la care au participat 15 jurnaliști. Printre premianți se regăsește și reporterul Realitatea.md.

Foto: AGPI

Evenimentul a debutat cu o discuție neformală și deschisă cu directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, privind aspecte legate de crearea, protecția juridică și utilizarea obiectelor de proprietate intelectuală, precum și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova.

Ulterior, experții Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova” au vorbit jurnaliștilor despre infracțiunile de proprietate intelectuală în mediul on-line, provocările pentru țara noastră și soluțiile posibile.

La final, AGEPI a premiat jurnaliștii care au câștigat concursul organizat de către Agenție privind reflectarea problematicii din domeniul proprietății intelectuale, lansat în luna mai, anul curent. Este vorba de următorii jurnaliști.  

-          Dumitrița Ciuvaga, Bizlaw.md;

-          Petru Beregoi, Realitatea.md;

-          Tatiana Fișer, Radio Moldova;

-          Elena Guțu, TVR Moldova.

Jurnaliștii au fost premiați pentru cea mai bună expunere în mass-media a problemelor legate de dezvoltarea și consolidarea sistemului național de protecție a proprietății intelectuale și asigurarea respectării și valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, în perioada ianuarie 2017 – mai 2018.

Foto: AGPI

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile