Logo Realitatea.md

Agresiunea de la grădinița 185, monitorizată de Ministerul Educației. "Violența nu trebuie să se regăsească în spațiul educațional"

09 Noiembrie 2018, 15:24 // Societate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării se declară îngrijorat de cazul de violență înregistrat la grădinița 185 din sectorul Buiucani al capitalei. Într-un comunicat de presă, reprezentanții ministerului condamnă comportamentul ajutorului de educator și promit să monitorizeze cu atenție situația.

Foto: publika

Potrivit responsabililor de la Ministerul Educației, a fost instituită o comisie intersectorială , din care fac parte reprezentanți ai ministerului și ai consiliulu Național pentru Protecția Drepturilor Copiilor.

"Violența, sub orice formă, nu trebuie să se regăsească în spațiul educațional, iar problema violenței trebuie să devină o temă de reflecție și atitudine pentru toți. Agresivitatea, violența și comportamentul de intimidare, prezente într-o insitituție educațională, afectează personalitatea copilului/elevului, determinând sentimente de insecuritate, teamă și frustrare, prejudiciază grav calitatea și eficiența procesului și perturbează profund climatul școlar", se arată în comunicat.

Ministerul Educației accentuează că instituțiile educaționale trebuie să fie spații sigure și prietenoase copiilor, iar administrațiilor acestora trebuie să prevină asemenea situații regretabile și reprobabile.

Amintim că o dădacă de la grădinița 185 a fost înregistrată audio, de o mămică, în timp ce striga la copii și îi lovea, dar și vorbea urât despre părinți. Înregistrările au fost postate pe rețelele sociale și au generat un adevărat scandal. Angajata grădiniței a demisionat astăzi. 

Citește și:

Copiii de la grădinița 185, abuzați fizic și verbal! Educatoarele agresive, înregistrate de o mamă. "Așa o câștigi azi!" (AUDIO)

Direcția Educație s-a sesizat pe marginea agresiunilor de la grădinița 185. Specialiștii sunt la fața locului

Dădaca agresivă de la grădinița 185 A DEMISIONAT

Primarul interimar reacționează în cazul grădiniței unde copiii sunt abuzați fizic și verbal

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile