Logo Realitatea.md

AIPA a demarat o sesiune de informare a tinerilor și femeilor fermieri pe marginea Regulamentului privind plățile în avans

15 Iunie 2018, 13:56 // Economie

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, a dat startul Campaniei de informare, privind oferirea plăților în avans tinerilor și femeilor fermieri. În acest context, reprezentanții AIPA, au demarat, la Hîncești, Căușeni și Taraclia primele sesiuni informative, privind prevederile noului Regulament de subvenționare precum și posibilitățile de finanțare a plăților în avans.

Întrevederile au avut ca scop informarea producătorilor agricoli, în special a tinerilor și femeilor fermieri debutanți ce doresc să-și lanseze și dezvolte o afacere în sectorul agricol.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a punctat faptul că Agenția de Intervenție și Plăți  pentru Agricultură va depune toate eforturile necesare pentru a aduce la cunoștință celor interesați  despre măsurile de sprijin acordate în cadrul Programului privind subvențiilor în avans, precum și condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de acestea.

Totodată, în vederea informării producătorilor agricoli, directorul AIPA a comunicat celor interesați despre submăsurile de sprijin, servicii de consultanță şi instruire precum și noile prevederi, criteriile de eligibilitate.

Întrunirile s-au încheiat cu sesiunea de întrebări-răspunsuri, în cadrul căreia reprezentanții AIPA au oferit explicaţii şi detalii asupra subiectelor înaintate de participanți.

Pe durata Campaniei, oficiile teritoriale ale Agenției în colaborare cu Direcțiile raionale agricole vor organiza sesiuni de informare cu producătorii agricoli debutanți, cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijin, la condițiile de eligibilitate, etc.  

Amintim că în data de 23 mai 2018, în cadrul ședinței Guvernului, a fost aprobat Regulamentul privind acordarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. 

Citeste tot despre: AIPA, sesiune de informare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.0000%
USD USD 17.7287 0.0000%
RUB RUB 0.2865 0.0000%
RON RON 4.1145 0.0000%
UAH UAH 0.7258 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile