Logo Realitatea.md

AIPA va oferi în acest an agricultorilor subvenționări cu 120 de milioane de lei mai mari decât în anul 2017

20 Aprilie 2018, 11:49 // Economie

Agricultorii din Republica Moldova vor beneficia în 2018 de subvenționări mai mari. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici. „Suntem deschiși să oferim întreg suportul necesar pentru a vă susține, iar tinerii și femeilor vor fi favorizați în procesul de subvenționare în avans, ce va fi inițiat din acest an. De asemenea, o veste bună este că în acest an subvențiile pentru agricultori sunt cu 120 mln mai mari decât în anul 2017. Vă îndemnăm să investiți în agricultură, să inițiați o afacere în domeniu, avem și parteneri de dezvoltare care ne susțin, în acest sens”, a declarat oficialul.

La întâlnirea cu agricultorii din raionul Căușeni, ministrul a fost însoțit de directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, care a vorbit despre numărul de cereri de subvenționare, depuse până în prezent, valoarea totală a acestora, precum și despre alte acțiuni de susținere a agricultorilor.

„Din luna februarie, când am lansat campania de colectare a cererilor de subvenționare și până în prezent au fost depuse peste 400 de cereri. Pentru jumătate dintre acestea au fost deja achitate circa 15 mln de lei. Din luna iunie 2018, cererile pentru subvenționare vor putea fi depuse și on-line. Avem și susținerea partenerilor prin diverse programe. Venim în teritoriu pentru a cunoaște provocările cu care vă confruntați, dar și de a observa dacă subvențiile pe care le oferă statul sunt valorificate corespunzător", a subliniat directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc.

La final, oficialii au răspuns la un șir de întrebări adresate de agricultori, cu referire la condițiile de eligibilitate și procedura de depunere a actelor pentru subvenționare și dotarea cu tehnică a punctelor antigrindină din regiune.

După discuția cu agricultorii, ministrul a vizitat fabrica de vinuri din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni, unde au fost oferite subvenții din programul ENPARD, în valoare totală de 2 mln de lei, pentru procurarea utilajului tehnic performant.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile