Logo Realitatea.md

Ajunul Anului Nou: Ce trebuie să faci și să NU faci, ca să îți meargă bine în 2019

31 Decembrie 2018, 08:51 // Life

Ajunul anului nou este o zi importantă - cea în care tragem linie, analizăm ce am făcut în ultimele 365 de zile și ne stabilim țintele pentru viitor. De aceea, trebuie să sărbătorim această trecere conform tradițiilor, pentru ca următorul an să fie unul de excepție. Nu trebuie să credeți în superstiții, dar bifarea unor obiceiuri nu are cum să strice!

Foto simbol: pexels

Mâncare

Din punct de vedere culinar, ajunul anului nou este momentul în care tradiția își spune cuvântul. În ajunul anului nou, la pregătirea mesei nu pot să lipsească preparatele tradiționale pentru un asemenea moment: de la celebra salata de beouf pe care toți o pregătesc, la preparatele tradiționale cum ar fi sarmale, piftie, pește pregătit pentru a fi prima mancare consumată imediat după ajunul anului nou, preparate din carne de porc, fripturi și multe, multe altele.

Este o adevărată tradiție ca masa din ajunul anului nou să fie una bogată, să fie pus pe masă tot ce e mai bun și mai gustos și pregătit cu mai mare atenție pentru ca anul următor să fie unul îmbelșugat și plin de succes.

Gesturi și obiceiuri

Ajunul anului nou cuprinde și o serie de obiceiuri pe care trebuie să le facem fiecare dintre noi dacă suntem superstițioși și vrem să ne meargă bine anul următor, să avem parte de sănătate și de succes în plan financiar.

Ajunul anului nou trebuie să vă prindă cu bani în buzunar, dacă vreți să aveți parte de ei în anul ce urmează. Un alt obicei este ca primul om care vă trece pragul casei după ajunul anului nou să fie un bărbat pentru a avea succes la bani.

Dragoste

Dacă vrei să ai noroc în dragoste în anul ce urmează, trebuie neaparat să porți ceva roșu în ajunul anului nou. Poate fi orice piesă vestimentară de culoare roșie, important e să o porți chiar în ajunul anului nou.

O altă regulă pentru ajunul anului nou legată de dragoste, pentru cei care sunt deja într-o relație este ca persoana iubită să fie prima pe care o felicitați după ora 12 noaptea. În plus, pentru ca să aveți noroc în dragoste în relația în care sunteți deja, trebuie neaparat să vă sărutați sub vâsc.

Prosperitate

Niciodată nu mătura în ajun de Anul Nou, pentru că vei alunga prosperitatea. Nu trebuie să scoți nimic din casă, nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el arunci şi norocul. Cei care aruncă lucruri în ajun vor avea casa goală tot anul.

Dacă în ajun speli rufe, îţi va merge rău tot anul. De altfel, nu este bine să speli rufe pâna la Bobotează, când se sfinţesc apele.

Nu folosi nici foarfecele, pentru că îţi vei tăia norocul. La miezul nopţii, deschide larg ferestrele şi uşile casei pentru a alunga ultimele rămăşiţe de ghinion şi energii negative din 2018, pentru a nu rămâne în casă şi în anul următor.

Bani

Pentru a atrage bunăstarea de partea ta şi a avea noroc la bani, nu uita să ai portofelul plin şi să ţii bani în buzunare. Ai grijă, însă! Nu cheltui bani în ajun de Anul Nou şi nici în prima zi din an, deoarece vei duce lipsă de bani tot anul.

Tot legat de bani, superstiția spune că nu trebuie să avem nici un fel de datorie când începe noul an, altfel - vom fi datori tot anul.

Superstiții și tradiții creștine

Conform tradiției, în noaptea de Anul Nou, trebuie de făcut cât mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele. Unii merg chiar mai departe și țin în buzunar o căpățină de ustoroi, care are menirea de a-i feri de spiritele rele.

De asemenea, o bine cunoscută superstiție spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi din an ne va influența tot anul. Persoanele cu părul blond sau roșcat aduc ghinion, în timp ce cele brunete aduc noroc.

Fetele nemăritate pun în ajun un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr și un ban. Dimineata, își vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.

Totuși, cel mai important este ca în noaptea dintre ani să ne punem mereu o dorință, astfel încât să întâmpinăm 2019 cu speranțe mari.

Sursa: stiripesurse.ro

Citeste tot despre: ajun, Anul Nou, Revelion, superstiții
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile