Logo Realitatea.md

Deja cinci deputați Pro Moldova o susțin pe Violeta Ivanov la prezidențiale: „Știu cât de verticală poate fi”

16 Octombrie 2020, 14:56 // Politica

Ruxanda Glavan este a cincea deputată din cei 14 membri ai Pro Moldova care a anunțat că o susține pe candidata Partidului ȘOR, Violeta Ivanov, în cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Anterior, s-au expus colegii săi: Grigore Repeșciuc, Gheorghe Brașovschi, Corneliu Padnevici și Sergiu Sîrbu.

„Partidul din care fac parte a rămas fără candidat, în urma abuzurilor admise de CEC. Respectiv nu facem campanie pentru nimeni. Dar am dreptul la opinie și la un vot, ca fiecare cetățean. Candidații de pe dreapta, pe lângă lipsa vizibilă de unitate, continuă să manifeste dezinteres față de votul meu și al colegilor mei”, a scris Ruxanda Glavan pe Facebook.

Deputata și-a motivat decizia prin faptul că: „Singura care mi-a cerut susținerea publică este fosta colegă, Violeta Ivanov. Am fost colege și știu cât de verticală poate fi în fața deciziilor cu care nu rezonează. Înafară de asta, e un bun specialist în probleme de mediu, un politician cu viziune și cu rezultate concrete. Moldova are nevoie de un președinte pregătit pentru această funcție, dar și de un om care să poată consolida societatea și eu cred că dânsa ar putea face acest lucru”.

Amintim că, pe adresele redacțiilor, a fost trimis un comunicat de presă cu poziția integrală a partidului. „Partidul Pro Moldova va susține în cadrul alegerilor prezidențiale pe oricine, numai nu pe Dodon”, scria în acesta.

Citeste tot despre: alegeri
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile