Logo Realitatea.md

Al cincilea moldovean, rănit în accidentul de la Kaluga, urmează să ajungă acasă. Detalii

10 August 2018, 15:22 // Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI urmează să aducă acasă încă un cetățean moldovean traumatizat în accidentul produs în apropiere de orașul Kaluga, Rusia.

Foto: Dse.md

Reprezentantul SMURD va ajunge astăzi, 10 august, în Federația Rusă pentru a prelua pacientul și a-l aduce în țara noastră. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a suportat diverse traume în urma impactului.

Acesta va fi preluat de ofițerul IGSU și va fi transportat la Chișinău prin intermediul trenului de pe cursa Moscova - Chișinău. Pe parcursul drumului, pacientul va fi monitorizat de medicul din cadrul SMURD, care va acorda toată asistența necesară pentru ca să ajungă în siguranță în Republica Moldova.

Trenul de pe cursa Moscova - Chișinău urmează să ajungă în capitală duminică 12 august la ora 19.17. De pe peronul gării, tânărul va fi preluat de un echipaj cu ambulanță SMURD și va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, pentru tratament ulterior.

Potrivit IGSU, bunurile materiale ale persoanelor decedate și traumatizate au fost preluate de ofițerii Inspectoratului, iar rudele și apropiații pot beneficia de ele după ce prezintă actele de confirmare. Mai mult, o parte din ele deja au fost oferite rudelor.

Amintim că tragicul accident a luat viața a șase cetățeni ai Republicii Moldova, alți 8 - au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetățenilor țării noastre.   

CITEȘTE ȘI:

Patru moldoveni, traumatizați în urma accidentului teribil din Kaluga, au ajuns la Chișinău. Cum au fost întâmpinați de rude (FOTO)

(foto/video) Dramă fără margini: Cadavrele moldovenilor decedați în accidentul de la Kaluga au fost aduse acasă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile