Logo Realitatea.md

Alți doi deputați riscă să rămână fără imunitate parlamentară. Cine sunt

19 Septembrie 2019, 10:27 // Politica

O nouă solicitarea din partea Procuraturii Generale a parvenit în Parlament. De data aceasta, se vrea încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților: Vladimir Cebotari (PDM) și Petru Jardan (Partidul ȘOR).

Speakerul Zinaida Greceanîi a citit solicitarea și a dat undă verde Comisiei juridice, numiri și imunități să se întrunească în ședință pentru ca ulterior să prezinte un raport în acest sens.

Colegi de-ai lui Petru Jardan, care de altfel nu s-a prezentat azi, nu au luat cuvânt în Parlament, chiar dacă înainte de ședința Parlamentului, Denis Ulanov a susținut câteva declarații de presă despre Marina Tauber și Reghina Apostolova.

În schimb, liderul PDM, Pavel Filip, a anunțat că toți colegii democrați vor să renunțe la imunitatea parlamentară, dând de înțeles că procurorii ar acționa nu din propria inițiativă.

Însă șeful Direcției generale juridice din cadrul Parlamentului, Ion Creangă, a explicat că acest lucru nu este posibil, pentru că imunitatea parlamentară poate fi ridicată doar prin votul majorității deputaților și în baza unei solicitări a Procuraturii Generale.

Democratul Dumitru Diacov a anunțat că frațiunea vrea cel puțin să asiste la ședința Comisiei de profil, doar că președintele acesteia și totodată deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, s-a arătat nemulțumit.

Într-un final toate fracțiunile au solicitat o pauză de jumătate de oră. Între timp, Comisia se întrunește în ședință.

Amintim că, dimineața, Vladimir Cebotari a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală la alegerile locale generale din 20 octombrie. El este candidatul democraților la funcția de primar de Chișinău.

Citește Realitatea.md și află cu ce decizie au ieșit membrii Comisiei juridice, numiri și imunități după ședință. Urmărește live ședința Parlamentului pe Rlive.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile