Logo Realitatea.md

Alți trei secretari de stat au fost numiți în funcție

07 August 2019, 13:31 // Societate

În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de Miniștri a aprobat numirea în funcție a mai multor secretari de stat. Este vorba despre Alexandru Sonic, Alexandru Voloc și Iuliana Cantaragiu

Colaj: realitatea.md

Alexandru Sonic a fost numit secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii. S-a fosrmat ca specialist în Marea Britanie. Licența și masteratul le-a făcut la Oxford. A activat in sectorul energetic, telecomunicatii, infrastructura si transport. În prezent este consilierul ministrului Brînzan pe domeniul economic.

Alexandru Voloc a fost numit secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Chișinău, dar are și studii la Harvard. Voloc a mai activat în Ucraina, ca director de programe de sănătate. Potrivit ministrei Ala Nemerenco, noul secretar de stat s-a implicat și în elaborarea multor reforme din Ucraina.

Iuliana Cantaragiu a fost numită secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. A obținut licența în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Ulterior, a studiat „Parteneriate în domeniul dezvoltării durabile. Politici publice şi domenii de activitate economice durabile pentru ţările din Bazinul Mării Negre” la REC Turcia şi Universitatea Internaţională din Veneţia. Este expertă în elaborarea şi implemetarea proiectelor în cadrul Centrului Național de Mediu. Din 2011 este și membră a Consiliului ONG-urilor de mediu, creat pe lângă Ministerul Mediului și al Consiliul Naţional al ONG.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile