Logo Realitatea.md

Al treilea heliport din România urmează să fie construit în următoarele 20 de luni

10 Septembrie 2019, 14:26 // În lume

Al treilea heliport din România se construiește la Spitalul de Urgență din Bistrița. Este un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Foto simbol: verticalmag.com

Heliportul urmează să fie terminat în 20 de luni şi va prelua inclusiv bolnavi aflaţi în situaţii limită în alte spitale, unde nu există specialişti sau aparatură.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a semnat, marţi, contractul pentru realizarea lucrărilor de proiectere şi execuţie a unui heliport care va fi amenajat pe acoperişul Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că proiectul este finanţat de instituţia pe care o conduce.

În urma celei de-a doua licitaţii, în condiţiile în care la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, a fost semnat contractul cu o asociere de două companii din Iaşi şi Bucureşti.

„În Spitalul de Urgenţă din Bistriţa au ajuns specialişti de renume şi acest heliport va fi folosit şi pentru preluarea altor bolnavi aflaţi în situaţii limită în alte spitale, unde nu există specialişti sau unde nu există dotările necesare pentru ca să poate fi trataţi”, a spus preşedintele Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Contractul are o durată de 20 de luni, urmând să fie amenjat şi un lift care va conecta partea de Primiri Urgenţe cu heliportul şi un alt lift care va conecta blocul operator cu heliportul.

Potrivit lui Moldovan, heliport mai există în Oradea şi la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Citeste tot despre: heliport, Romania
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4428 -0.1782%
USD USD 17.4979 0.2527%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0685 -0.1620%
UAH UAH 0.7200 -0.4838%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

14 ian, 12:10 //

Foto: publika.md Surpriză! Cum un deputat socialist a modificat radical inițiativa de indexare a pensiilor de 2 ori pe an, înainte de a fi votată în Parlament

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”