Logo Realitatea.md

ALARMĂ pe Aeroportul Internațional Chișinău! Pompierii au evacuat clădirea (VIDEO, FOTO)

12 Aprilie 2018, 15:33 // Actualitate

Echipa de salvare şi antiincediu a Aeroportului Internaţional Chișinău a fost implicată în susţinerea unui exercițiu, ce a presupus simularea unei situaţii excepţionale antiincendiare desfăşurată în incinta terminalului Aeroportului Chişinău. Scopul exerciţiului a urmărit verificarea tranzitului activităţii aeroportului de la regim normal la unul de situaţie excepţională, precum şi a nivelului de pregătire al serviciilor aeroportului şi instituţiilor cu care interacţionează acesta, vizavi de efectuarea operaţiunilor de salvare şi antiincendiu.

Exerciţiul a cuprins: semnalarea unei situaţii de incendiu, pornirea alarmelor specifice, anunţarea incendiului la forţele specializate de intervenţie, evacuarea persoanelor în zonele adiacente.

În zonă s-au deplasat 2 autospeciale de stingere a incendiilor, o ambulanță și au participat peste 100 persoane din cadrul echipelor de pompieri și salvare ale Aeroportului Chișinău dar și personalul de serviciu al subdiviziunilor companiilor Avia Invest, Aeroport Handling, MGH Ground Handling, cât şi Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne.

Obiectivul aplicaţiilor vizate a constat în simularea unui incendiu pe teritoriul Aeroportului Chişinău. Conform scenariului, la ghișeul unei companii aeriene a fost localizat un incendiu cauzat de un scurtcircuit, fiind declanșată alarma antiincendiu. În urma extinderii focului, a fost inițiată procedura corespunzătoare prin intervenția echipelor speciale pentru înlăturarea consecințelor incendiului.

Obiectivul principal al acestor exerciții reprezintă verificarea atât a funcționalității sistemelor care se declanșează automat: sistemul de semnalizare a incendiului, sistemul de evacuare a fumului, sistemul de deblocare automată a ușilor, oprirea automată a sistemului de condiționare și ventilare, sistemul de stingere automată a incendiului cât și a nivelului de pregătireal personalului. Astfel, procesul de gestiune al situaţiilor de risc este optimizat prin menţinerea la un nivel înalt al siguranței pasagerilor și personalului în Aeroportul Internaţional Chişinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3885 -0.1740%
USD USD 17.5041 -0.5709%
RUB RUB 0.2745 -0.3991%
RON RON 4.0597 -0.3877%
UAH UAH 0.7233 -0.5500%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile