Logo Realitatea.md

Alarmant! Un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican a fost diagnosticat cu COVID 19. Alți șase angajați, plasați în carantină

22 Martie 2020, 11:44 // Societate

Un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Femeia lucra în secția de terapie intensivă, unde sunt bolnavii care se află în stare extrem de gravă, scrie ProTV.

Foto: știri.md

Contactat de sursa citată, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a spus că medicul s-a îmbolnăvit acum două zile și a fost testat la coronavirus. Rezultatul a fost unul pozitiv, iar femeia a fost internată în spital.

„Doctorul era de garda când starea pacientei s-a agravat și a fost nevoit să o treacă la respirație dirijată, a intubat-o. După cum descriu cei din China, Coreea, acesta este cel mai riscant moment când poate să se molipsească medicul, atunci când are loc intubarea pacienților", a spus directorul Spitalului Clinic Republican.

Ciubotaru mai spune că medicul primește tratament, iar starea acestuia este de gravitate medie, cu dinamică ușor pozitivă.

Și personalul medical, care a lucrat în acea tură este în carantină: șase la număr.

Totodată, directorul spitalului spune că medicul era în costum de protecție, însă, și-a scos ochelarii în timp ce trecea pacienta la respirație artificială. Probabil în această perioada s-a transmis virusul, spune Anatol Ciubotaru.

După muncă, femeia a plecat acasă și a dormit lângă fetiță sa de 9 ani.

„Acum câteva zile fetița avea temperatură și i s-a făcut testul la coronavirus. Rezultatul a fost unul negativ. La moment se simte bine și nu are simptome", spune directorul Spitalului Clinic Republican.

Acesta este primul medic de la Spitalului Clinic Republican confirmat cu coronavirus.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Republican a menționat că nu cunoaște despre acest caz, iar cea a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, nu a fost de găsit pentru a oferi o reacție.

Totuși, ulterior, Ministerul Sănătății a venit cu o reacție, însă fără a spune ceva despre cazul dat, îndemnând doar mass media „să nu facă senzație din astfel de situații”.

Amintim că, la 19 martie curent, un lucrător medical din cadrului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost infectat cu coronavirus.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.2611%
USD USD 18.4281 0.4864%
RUB RUB 0.2348 0.8591%
RON RON 4.1664 0.2285%
UAH UAH 0.6689 0.9813%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)