Logo Realitatea.md

Șalaru comentează reținerea lui Bolboceanu: ”Este doar vârful unui iceberg…”

23 Martie 2017, 10:14 // Actualitate

Fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru a comentat pe o rețea de socializare reținerea fostului deputat Iurie Bolboceanu. Acesta a menționat că este vorba de ”un act curajos”, iar acțiunile de acest gen ar trebui să continuie, întrucât ”este doar vârful unui iceberg”. 

Dragi prieteni,

Am privit cu satisfacție reținerea fostului deputat Iurie Bolboceanu, sub acuzația de trădare și spionaj. Este un act curajos al instituțiilor statului, și cei care s-au ocupat de acest caz trebuie felicitați. Sper ca această acțiune să continue, deoarece, Bolboceanu este doar vârful unui iceberg. Fără îndoială, Rusia va reacționa la deconspirarea și demantelarea uneia dintre rețelele sale de spionaj, iar în perioada următoare trebuie să ne așteptăm la tot felul de ”surprize”, specifice imperialismului rusesc.

Când la sfârșitul anului 2015 am vorbit despre războiul hibrid pe care Rusia îl duce împotriva Republicii Moldova, foarte mulți au tratat cu scepticism și neîncredere afirmațiile mele, inclusiv fostul meu coleg de guvern, ministrul de externe, Andrei Galbur. 

Acțiunile de spionaj ale Federației Ruse, propaganda, războiul informațional, tentativele de deturnare a vectorului de politică externă a Republicii Moldova sau acțiunile financiar-bancare sunt arme pe care rușii le folosesc din plin împotriva noastră. Acesta este războiul hibrid pe care, unii din Republica Moldova nu vor sa-l recunoască. 

Toate aceste acțiuni au ca scop restabilirea influenței Federației Ruse în regiune, recucerirea fostelor spații ce au aparținut URSS, transformarea acestor țări în scut pentru securitatea Rusiei.

Depinde doar de noi dacă vom accepta iarăși dominația rusă sau vom merge mai departe spre lumea euro-atlantica din care geografic, istoric și cultural facem parte”, susține Șalaru.

Amintim că zilele trecute, că pe numele fostului demnitar Iurie Bolboceanu a fost emis un mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile. Acesta a fost reținut, pe data de 17 martie, într-un dosar pentru spionaj și trădare de patrie, infracțiune ce prevede o sancțiune sub formă de închisoare la de 12 la 20 ani.

Vezi și:

S-a îmbolnăvit în timpul audierilor! Fostul deputat Iurie Bolboceanu, reținut pentru spionaj și trădare de patrie, a acuzat dureri de inimă

UPDATE: Fostul deputat Iurie Bolboceanu, reținut pentru spionaj și trădare de patrie, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile! Agentul sub acoperire va fi expulzat (VIDEO)

IMAGINI FOTO de la reținerea lui Iurie Bolboceanu. Descifrarea unei convorbiri dintre fostul deputat și agentul „Sașa”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile