Logo Realitatea.md

„Alegații” și „tactici de intimidare”! Morari, despre dezvăluirile din presă: „Am un sentiment de „deja vu” (DOC)

05 Decembrie 2019, 19:48 // Actualitate

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, răspunde acuzațiilor care i-au fost aduse prin intermediul unei scrisori anonime, intitulată „Mafia Procurorilor”, menționând că are un sentiment de „deja vu”, după ce, în primăvara acestui an a mai fost „ținta unor acuzații de acest gen”.

Într-un răspuns oficial la solicitarea Publika.md de a comenta acuzațiile care îi sunt aduse, acesta spune că „Procuratura Anticorupție nu poate comenta toate alegațiile apărute în spațiul public, care sunt pretinse „opinii” sau divulgări ale unor informații ce se pretinde că conțin elemente ale infracțiunilor, distribuite de către unele instituții media, ce par a fi rău intenționate în scopul denigrării imaginii instituției și sustragerii atenției de la investigațiile efectuate la moment”.

„În calitate de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție am un sentiment de „deja vu”, deoarece la sfîrșitul lunii aprilie 2019 am mai fost ținta unor acuzații de acest gen, care par a fi trase la indigo”, susține Morari, precizând că a sesizat atunci Procurorul General și Autoritatea Națională de Integritate pentru a efectua unele verificări de rigoare, iar ultimii nu au constatat careva încălcări ce ar permite inițierea procedurilor pentru tragerea sa la răspundere disciplinară, contravențională sau penală.

Potrivit lui, succesiunea evenimentelor îl fac să considere „alegațiile apărute în spațiul public” ca fiind „necorespunzătoare realității, ce au drept scop intimidarea a întreg efectivului Procuraturii Anticorupție, obținerea aceluiași efect din aprilie 2019 și, în final, stoparea investigațiilor în derulare”.

„Totodată, nu vreau să cred că există o anumită conexiune între declarațiile neargumentate ale judecătorilor de săptămână trecută, inițierea unei evaluări a procuraturii specializate, continuarea sau reluarea anumitor investigații și atacuri mediatice deja la persoane în concret în această săptămână”, mai spune Viorel Morari în răspunsul său.

În context, acesta a făcut un apel către toți reprezentanții spațiului mediatic „să nu facă parte unei campanii orchestrate de denigrare”. „Asemenea tactici de intimidare și denigrare reprezintă un procedeu obișnuit pentru cineva de a se apăra, dar voi fi ferm pe poziția de legalitate, integritate, independență și profesionalism”, a conchis procurorul-șef Anticorupție în răspunsul său.

Este de menționat însă că, deși le-a inclus pe toate sub pretinse „alegații” și „tactici de intimidare”, Viorel Morari nu a răspuns totuși expres dacă deține sau nu, împreună cu fratele său, cele trei stații eoliene în satul Țaul, raionul Dondușeni, și stația PECO de la intrarea în localitate, precum și dacă a făcut sau a cerut subalternilor să facă sau nu presiuni asupra judecătorilor Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, cum se menționează atât într-o scrisoare a magistraților în adresa conducerii țării, precum și în capturile dintr-un chat secret al procurorilor transmise anonim presei.

Sursa DOC: publika.md

Vedeți și:

Morari-milionar?! Scrisoare anonimă: Viorel Morari, proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene (FOTO și DOC)

Cazul plângerii judecătorilor de la Ciocana pe acțiunile procurorilor Anticorupție: Reacția dură a PA și mișcările din chat-ul secret al procurorilor (DOC)

(surse) Șeful Procuraturii Anticorupție se pregătește de o confruntare cu Stoianoglo?

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile